Podcast: SM-liigan playoffpelin kääntäneestä maalista paljastui räikeä rike: "Alkoi järjetön alamäki"

KalPan kirin käynnistäneestä maalista paljastui räikeä paitsio 1:12
Katso itse: KalPan käänteentekevässä playoff-maalissa jäi viheltämättä räikeä paitsio.

KalPan kirin jääkiekon SM-liigan pudotuspeliratkaisussa Vaasan Sportia käynnistäneestä kavennusmaalista paljastui viheltämättä jäänyt paitsio. Asian nosti esiin Kalju Corner -podcast.

Kuopiolaiset olivat sunnuntaina pelatussa pudotuspelien ensimmäisen kierroksen toisessa osaottelussa jo 0–2-tappioasemassa kotijoukkue Sportia vastaan, kun Matyas Kantner iski kiekonriiston seurauksena kavennuksen ajassa 33.04.

Tilanteessa KalPa toimitti kiekon keskialueelta vastustajan päätyyn ja Juuso Mäenpää pääsi karvaamaan sen pois Sport-puolustukselta. Mäenpää syötti maalin eteen Oliver Kapaselle, joka puolestaan tarjoili Kantnerille avoimen maalintekopaikan keskelle.

Katso Kantnerin osuma jutun videolta!

Ennen osumaa Sport oli pitänyt kenttätapahtumia hallussaan ja vaasalaisyleisö eli vahvasti pelissä mukana. KalPan 1–2-kavennus aiheutti selvän järkytyksen isännille. Ennen erän loppua Tuomas Kiiskinen laukoi 2–2-tasoituksen ylivoimalla. Ottelu päättyi lopulta KalPan 4–2-voittoon, jolla kuopiolaiset etenivät puolivälieriin ja päättivät Sportin kauden otteluvoitoin 2–0.

Nyt käänteen tehnyt osuma on kuitenkin paljastunut räikeäksi paitsiomaaliksi. Asian nosti esiin Kalju Corner -podcast, jossa Ismo Lehkonen ruoti maalin merkitystä ottelulle.

– Huomasin pelin aikana sen, että kun kiekko heitettiin selustaan, niin ajattelin, että millä helvetillä noi pääsi noin nopeasti Sportin pakiston kimppuun. Ja sieltähän se katko tuli ja muutamalla siirrolla se oli maalin edessä ja kiekko pönttöön, Lehkonen kommentoi podcastissa.

– Ja siitä alkoi muuten Sportilla ihan järjetön alamäki, (joten) se oli aika käänteentekevä, selkeä paitsio, joka jäi viheltämättä. Momentum kääntyi juuri tuosta tilanteesta, kokenut kiekkovalmentaja arvioi.

KalPa kohtaa torstaina alkavassa puolivälieräsarjassa runkosarjan kakkosen, Tampereen Ilveksen.

Lue myös:

    Uusimmat