Tässä ovat SM-liigan puolivälieräparit – TPS viimeisenä jatkoon, Lukko lomille

TPS tekee 3-4 maalin 1:21
Aidan Dudas vie kolmannessa erässä TPS:n johtoon

Jääkiekon SM-liigassa TPS onnistui selvittämään tiensä puolivälierävaiheeseen, kun se kaatoi ensimmäisen pudotuspelikierroksen kolmannessa ja ratkaisevassa ottelussa Lukon 5–3.

Ennen maanantaita Lukko oli voittanut sarjan avauskamppailun Raumalla. TPS tasoitti voitot lauantaina Turussa.

Lukko siirtyi maanantain mittelön alkuhetkillä (5.58) johtoon, kun Matthew Abt nousi ja Harri Kainulainen siivosi irtokarat sisään.

Lukko tekee 1-0 maalin 1:36

TPS:n kuitti tuli ajassa 7.39, kun Viljami Marjala jakoi loistosyötön ja Lukas Wernblom painoi lötön pönttöön.

TPS tekee 1-1 maalin ylivoimalla 1:20

Lisää tuli toisessa erässä, kun Oliver Laurdisen tykitti hirmukudilla TPS:n johtoon. Aika 23.44.

TPS tekee 1-2 maalin 1:26

TPS karkasi jo kahden maalin etumatkalle, kun Wernblom iski illan toisensa ylivoimalla ajassa 33.14.

TPS tekee 1-3 maalin ylivoimalla 1:27

Lukko kavensi toisen erän lopulla (39.18), kun Sebastian Repo uitti kiekon sisään.

Lukko tekee 2-3 maalin 1:20

Eikä siinä vielä kaikki. Lukko osui kolmannen erän alkuhetkillä, kun Gabriel Fontaine tarjoili ja Antoine Morand heilutti maaliverkkoja. Aika 44.06.

Lukko tekee 3-3 maalin 1:17

Draama yltyi, kun Aidan Dudas iski TPS:n uudelleen johtoon ajassa 50.56.

Lukko haki lopussa tasoitusta ilman maalivahtia. Riski kostautui, kun Topias Haapanen painoi kiekon tyhjään nuottaan. TPS:lle lopulta 5–3-voitto.

Tämä tiesi sitä, että TPS etenee puolivälieriin, missä se kohtaa runkosarjan voittajan Tapparan.