Mainos

Pliis, lisää viikkorahaa!

Kuinka pyytää lisää viikkorahaa kohteliaalla ja perustellulla tavalla?

Wikihow.com neuvoo, kuinka neuvottelet itsellesi suuremman viikkorahan. Aluksi on hyvä kirjata ylös, mihin nykyinen viikkorahasi kuluu. Johonkin tärkeään kohteeseen säästäminen saattaa vanhemmistasi olla hyvä syy lisätä rahavarojasi.

Allekirjoita sopimus

Valmistele esityksellesi otolliset puitteet: siivoa huoneesi, petaa sänkysi ja tee läksysi. Jos olet saanut hyvä koenumeron, esittele se samana päivänä. Vanhempasi luultavasti arvaavat, miksi olet niin kiltti ja kultainen, mutta arvostavat elettäsi silti.

Hyväksy, että joudut kenties tekemään rahojasi vastaan jotakin. Ota vastan uudet tehtävät ja velvollisuudet. Jos olet valmis maksamaan esimerkiksi omat vaatteesi ja karkkipäiväherkkusi, on lisärahan saaminen luultavasti entistä helpompaa.

Allekirjoittakaa sopimus, jossa luetellaan uudet velvollisuutesi, ja itse kustantamasi tavarat. Kuin olisit pienoistyössä!

Löydä lisätaskurahasta puolia, jotka hyödyttävät vanhempiasi. Jos saisit vaaterahat itsellesi, isäsi säästyisi tuskallisilta koko päivän shoppailureissuilta… Kerro, ettei koulussanne opeteta rahankäyttöä, ja haluaisit harjaantua siinä ennen siirtymistäsi itsenäiseen elämään.

Ei itkua tai potkuja

Joidenkin asiantuntijoiden mukaan systeemi, jossa nuoren jokainen luokka-aste lisää viikkorahaa esimerkiksi eurolla, on toimiva malli. Jos siis olet yhdeksännellä luokalla, vaadi yhdeksää euroa viikossa. Jotkut saavat koenumeroaan vastaavia könttäsummia; kympistä kassaan kilisee kymppi, nelosesta ei makseta mitään.

Älä tuhlaa uutta viikkorahaasi turhuuksiin. Halusithan vaikuttaa taitavalta ja vastuulliselta?

Älä vingu, valita, itke tai potki. Tämä ei anna sinusta kovinkaan aikuista kuvaa, eivätkä vanhempasi usko sinun ansaitsevan lisärahoja.

Jos korotusta ei tipu, älä saa hepulia. Pelaa viisasta peliä: tee kotitöitä vapaaehtoisesti, ja ilmoita, että sinulle saa antaa tippiä. Voit myös pyytää, että sinulle avataan lahjoitustili tulevaa opiskeluelämää varten. Näin saat rahaa edes tulevaisuudessa!

Teini-ikäinen voi kerätä rahaa muuallakin kuin kotona: ajele nurmikoita, vahdi lapsia ja anna sisaruksillesi tukiopetusta.


Helmi nyt myös Twitterissä, tutustu!

MTV3/Helmi/Maria Aarnio

Lähde: Wikihow.com

Kuvat: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.