Piut paut raihnaisuudelle! Ikinuoret vanhukset ällistyttävät

Venäläisen valokuvaajan projekti todistaa, että ikääntyneenä voi olla jopa paremmassa kunnossa kuin nuorempana. Eräskin nainen aloitti tankotanssin kuusikymppisenä.

Vanheneminen yhdistetään usein kipuihin, kolotuksiin, heikkouteen ja liikkumisvaikeuksiin. Venäläisen valokuvaajan Vladimir Yakovlevin valokuvaprojekti Age of Happiness (vapaasti suomennettuna ”onnellisuuden ikä”) kertoo toista tarinaa.

Yakovlevin viiden vuoden aikana Euroopassa, Kiinassa ja Yhdysvalloissa ottamat kuvat noin 60–100-vuotiaista ikiliikkujista kertovat, että ehtoopuoli voi olla elämän parasta aikaa. Joukossa on muun muassa maratoonari, skeittari, luistelija, pyöräilijä, kehonrakentaja, laskuvarjohyppääjä ja tankotanssija.

Kuvia sporttisista ikinuorista voi katsella muun muassa Bored Pandan ja Huffington Postin verkkosivuilla.

Esimerkiksi kuviin ikuistettu 63-vuotias tankotanssija Greta Pontarelli alkoi harrastaa lajia vasta pari vuotta sitten, kun hän sai osteoporoosidiagnoosin ja kehotuksen harrastaa luustoa rasittavaa liikuntaa.

79-vuotias Lloyd Kahn puolestaan nousi skeittilaudan päälle ensimmäistä kertaa 65-vuotiaana – ja kaatui heti loukaten kätensä. Vahingosta viisastuneena Kahn ei ole enää skeitannut ilman polvi- tai kyynärsuojia tai kypärää. Hän ei myöskään tee nuorten suosimia temppuja vaan etenee hiljaa niin, että voi aina hypätä alas jaloilleen laudan päältä.

Mitä tulee 89-vuotiaaseen Yvonne Doleen, häntä kehotettiin lopettamaan luistelu 80-vuotiaana tapahtuneen auto-onnettomuuden jälkeen. Silti Dole osallistuu edelleen jopa kilpailuihin ja saa huonoina hetkinä motivaatiota ajattelemalla happinaamareissa eläviä ikätovereitaan.

Inspiraatiota voi hakea myös uskomattomiin venytysasentoihin taipuvalta 76-vuotiaalta Duan Tzinfulta. Mies alkoi harjoittelemaan vasta 60-vuotiaana, jolloin hän ei edes ylettänyt omiin varpaisiinsa.

Lähteet: Huffingtonpost.com, Boredpanda.com, Nydailynews.com, Dailymail.co.uk

Kuva: Kuvakaappaus/Boredpanda.com

Lue myös:

    Uusimmat