Mainos

Pituutta alle 90 senttimetriä: Lyhytkasvuinen pariskunta kohtaa päivittäin syrjintää – miksi heille nauretaan?

Lyhytkasvuinen pariskunta kohtaa päivittäin syrjintää. Mutta Paulo ja Katyucia eivät ole antaneet ennakoluulojen olla heidän rakkautensa tiellä.

Paulo Gabriel da Silva, 30, ja hänen tyttöystävänsä, Katyucia Hoshino, 26, ovat yhdessä maailman lyhyin pariskunta. Brasiliasta kotoisin oleva pariskunta on kumpainenkin alle 90 senttimetriä pitkä.

Toinen heistä on 88,39 ja toinen 89,40 senttimetriä pitkä.

Länsimaissa ihmisen katsotaan olevan lyhytkasvuinen, jos hänen pituutensa eroaa kasvuiässä huomattavasti ikätovereista ja hän on aikuisena alle 140–150 senttimetrin mittainen.

Mutta pituus ei ole heille este: esimerkiksi Paulo kykenee ajamaan autoa, joka on suunniteltu hänen erityistarpeitaan varten. Hän myös suunnittelee hakevan kotikaupunkinsa pormestariksi.

Katycia puolestaan omistaa suositun kauneussalongin.

– Kun näin hänet ensimmäisen kerran, pidin häntä todella kauniina, Paulo muistelee.

Rakkaus ei kuitenkaan syttynyt heti:

– Kun ensimmäisen kerran puhuin Paulon kanssa, hän oli mielestäni erittäin ärsyttävä. Hän käytti todella huonoja iskurepliikkejä, Katycia kertoo.

Mutta pienen kipinnän jälkeen rakkaus kuitenkin syttyi parin välille ja he alkoivat seurustella. Nyt he ovat olleet yhdessä kahdeksan vuotta.

– Me olemme normaali pari, mutta olemme vain pituudeltamme hieman lyhempiä. Parasta suhteessamme on läheisyys ja kumppanuus. Hän (Katycia) tukee minua kaikessa, hän on pieni soturini, Paulo kuvailee.

– Me myös tappelemme kuten kuka tahansa normaali pariskunta, Katycia kertoo.

Pari kertoo kuitenkin kohtaavansa päivittäin erilaisia haasteita: pankkiautomaatilla, ruokakaupassa, buffetissa tai yleisissä vessoissa asioiminen tuottaa hankaluuksia.

Tämän lisäksi he kohtaavat päivittäin ennakkoluuloja: heille saatetaan nauraa kadulla ja heitä osoitellaan sormin.

– Koen syrjintää päivittäin. Joka päivä mennessäni ulos ihmiset osoittelevat, kuiskivat – ja se on "normaalia". Et voi paeta sitä,  Katycia kertoo.

Yhdessä he kuitenkin ovat päättäneet olla välittämättä muiden ihmisten mielipiteistä.

Nyt pari suunnittelee menevänsä naimisiin. He ovat myös miettineet lasten hankintaa, mutta se olisi suuri riski, sillä Katycian kohtu ei välttämättä pysty kantamaan lasta.

– Haluan jonain päivänä mennä naimisiin, hankkia oman talon ja koiria. Saamme lapsia tai sitten emme, haluan olla onnellinen, hän sanoo.

Lähde: The Sun

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.