Pituushyppylegenda Heike Drechsler-Bryggare nauttii kuntoilusta, työnteosta ja elämästä aviomies Arto Bryggaren kanssa: "Hänellä on iso sydän"

Pituushyppylegenda Heike Drechsler-Bryggare puhuu kuntoiluharrastuksestaan ja elämästään aviomies Arto Bryggaren kanssa: ”Artolla on iso sydän” 8:32
Pituushyppylegenda Heike Drechsler-Bryggare kertoo kuulumisistaan ja suhteestaan aviomieheensä Arto Bryggareen.

Olympiavoittaja ja entinen pituushypyn maailmanennätysnainen Heike Drechsler-Bryggare viettää paljon aikaa Suomessa aviomiehensä, ex-huippuaituri Arto Bryggaren kanssa. MTV Urheilu tapasi saksalaislegendan Helsingissä juoksutapahtuman yhteydessä. 

Heike Drechsler-Bryggare, 54, hymyilee kilpaa auringon kanssa Finlandia-talon edustalla, vaikka yksi asia vähän paneekin mielen matalaksi. Hänen piti osallistua Helsinki Half Marathon -tapahtumaa, mutta kipeytynyt polvi esti aikeet. 

– En halunnut ottaa riskiä ja peruutin juoksun. Olen kuitenkin kannustamassa täällä kaveria. Täytyy katsoa, jos polvi parantuisi seuraavaan kisan, Drechsler kertoo MTV Urheilulle. 

Drechsler-Bryggare jakaa tätä nykyä aikansa Berliinin ja Helsingin välillä. Hän avioitui Arto Bryggaren kanssa viime vuoden puolella, ja liitto virallisestettiin Suomessa tammikuussa. 

Iloinen Drechsler-Bryggare heittäytyy hieman ujoksi, kun häneltä kysyy häistä ja yhteiselosta suomalaismiehensä kanssa. 

– Pidimme häät pienen piirin kesken Helsingissä. Hauskaa oli. 

Drechsler-Bryggare kehuu vuolaasti aviomiestään. 

– Hänessä on paljon intohimoa, ja hän rakastaa urheilua. Artolla on tavoitteita, ja hän on rehellinen luonteeltaan. 

– Pidän hänen tavastaan puhua ihmisille. Hänellä on iso sydän. 

(Juttu jatkuu kuvan alla)

"On hienoa, että päädyimme yhteen"

DDR:n puolella uransa aloittaneesta lahjakkuudesta tuli yksi maailman kaikkien aikojen parhaista naispituushyppääjistä. Lajivalikoimaan kuuluivat myös sileät pikamatkat. Hän voitti olympiakultaa Saksan lipun alla Barcelonassa 1992 ja Sydneyssä 2000. 

Drechsler-Bryggare sanoo tavanneensa Arto Bryggaren jo 1980-luvun lopulla kisojen yhteydessä. 

– Olen tuntenut hänet jo pitkään, mutta elämämme oli silloin ennen hieman erilaista. Pidämme kuitenkin paljon toisistamme, ja on hienoa, että päädyimme yhteen. 

Drechsler-Bryggarella on aiemmasta avioliitostaan aikuinen poika. Arto Bryggarella puolestaan on kolme lasta.

Pariskuntaa yhdistää sekin, että he ovat olleet molemmat maidensa eduskunnassa: Drechsler DDR:ssä 1980-luvulla ja Bryggare  vuosina 1995–1999 ja 2003–2007 (SDP). 

(Juttu jatkuu kuvan alla)

"Haluan liikkua ja liikuttaa"

Drechsler-Bryggare on työskennellyt jo 25 vuotta saksalaisen eläkevakuutusyhtiön Barmerin riveissä. Hän tekee paljon ennaltaehkäisevää hyvinvointityötä.

– Kannustan ihmisiä terveelliseen elämäntapaan. Teemme työpajoja ja järjestämme juoksutapahtumia. Haluan liikkua ja liikuttaa muita. 

Drechsler-Bryggare ei ole jäänyt lepäämään laakereillaan kilpauransa jälkeen, mutta laji on vaihtunut pitkänmatkanjuoksuun. Hän kertoo juoseensa harrastusmielessä ensimmäisen puolimaratonin vuonna 2005. 

– En juokse tulosten takia. Nautin, että saa urheilla porukassa luonnon keskellä. 

Onko luonne edelleen yhtä kilpailunhaluinen kuin aktiiviuralla?

– En sinänsä katso tuloksia, vaikka olenkin edelleen kilpailija luonteeltani. Ei minulle ole ongelmaa, jos joku juoksee paremmin, hän naurahtaa. 

Drechsler-Bryggare sanoo nauttivansa Suomessa erityisesti Lapin luonnosta, järvistä ja saunasta. 

– Berliinissä minulla on paljon tapaamisia. Metsässä ollessa saa uusia ideoita. 

Lue myös:

    Uusimmat