Suomen keihäänheitossa loistopäivä: Runneltu arvokisakävijä kiskaisi parhaan heittonsa viiteen vuoteen

Lukuisista loukkaantumisista kärsinyt keihäänheittäjä Lassi Etelätalo kiskaisi torstaina Virroilla parhaan kaarensa viiteen vuoteen.

Etelätalo sijoittui kilpailussa toiseksi 81,95 metriä kantaneella heitollaan. Kisan voitti olympiavoittaja Keshorn Walcott tuloksella 84,81.

Etelätalon toisen kierroksen heitto on hänen parhaansa sitten vuoden 2014, jolloin hän heitti ennätyksensä 84,98. Samana kesänä hän sijoittui Zürichin EM-kisoissa neljänneksi.

Etelätalon harjoittelu ja heittäminen ovat olleet ennätyskesän jälkeen ajoittain tervanjuontia, kun kyynärpää- ja nilkkavaivat ovat runnelleet. Nyt takana on viimein ehjä harjoituskausi.

– Koko talven olen pystynyt harjoittelemaan hyvin. On ollut pieniä juttuja, mutta ne eivät ole heittämistä häirinneet. Se on se juttu, miksi pystyn nyt heittämään näin, Etelätalo sanoi Suomen Urheiluliiton tiedotteessa.

Heitto ei ollut nappionnistuminen. Tavoite on loppusyksyn MM-kisoissa, joiden tulosraja on 83 metriä.

– Kyllä siihen jäi parannettavaa. Heitto pyöri vähän paikallaan, enkä päässyt siinä iskemään eteenpäin ihan niin hyvin kuin halusin. Se on ollut minun vahvuus.

Uusi 80 metrin suomalaismies

Virroilla saatiin myös toinen suomalaisonnistuminen. 25-vuotias Toni Kuusela paransi ensin ennätystään lukemiin 79,86 ja heitti sitten kolmannella kierroksella keihään 80,85 metriin.

– Oli hyvä fiilis. Kroppa tuntui erittäin hyvältä, ja tuohon tulokseen jäi vielä varaa, mikä ei haittaa ollenkaan, Kuusela myhäili.

Kuuselalla, 25, on ollut viime vuosina ongelmia tukijalan nilkan kanssa. Nyt kun se viime kesän syyspuolelta asti on saatu teippauksella kivuttomaksi, ennätys on lähtenyt laukalle.

– Itse koetin monia eri teippauksia ennen kuin hyvä löytyi. Nyt ei ole ongelmaa nilkan suhteen. Tuossa parhaassa heitossa ei ollut mitään erityistä. Se vaan tuli paremmin loppuun, enkä alkanut vauhdin kanssa himmailemaan, Kuusela sanoi.

Kauden kotimaisen kärkituloksen 82,17 on heittänyt Oliver Helander.

Lähde: Suomen Urheiluliiton tiedote

Lue myös:

    Uusimmat