Pitkämäen valmentaja: Ei jäänyt jossittelemisen varaa

Valmentaja Hannu Kangasta hymyilytti miesten keihäänheiton EM-loppukilpailun jälkeen, vaikka hänen valmennettavansa Tero Pitkämäki ei mestaruutta voittanutkaan. Liikuttunut Kangas kuvasi tyytyväisenä EM-hopeankin olevan kaksikolle "ensimmäinen suurempi palkinto 10 vuoden työstä".

- Ei harmita yhtään, että tuli hopeaa. Andreas Thorkildsen oli ylivoimainen teknisesti. Ei jäänyt jossittelemisen varaa, paras mies voitti, Kangas myönsi.

Tulostasoltaan loppukilpailu oli matalampi, kuin mitä Kangas etukäteen odotti. Pitkämäen heitoissa Kangas näki tukijalan antaneen vähän periksi.

- Jos ensimmäinen (86,44) ja kolmas (82,87) olisivat lähteneet parempaan asentoon, ne olisivat olleet pidempiä, Kangas arvioi.

Valmentaja keskusteli suojattinsa kanssa toisella, kolmannella ja neljännellä kierroksella juuri tukijalan käyttöä koskevia pieniä asioita. Ennen kilpailua Kangas oli antanut Pitkämäelle ohjeeksi keskittyä ensimmäiseen heittoon, koska oli olemassa sateen uhka. Pitkämäen pisin kaari 86,44 syntyikin ensimmäisellä heitolla.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat