Pitkäaikainen ystävä Kai Merilä muistelee lämmöllä Mervi Tapolaa: "Hän oli hyväsydäminen"

5:22
MTV Uutiset Live kävi läpi Mervi Tapolan elämää.

Kai Merilä tutustui Mervi Tapolaan vuonna 1999. 

Matti Nykäsen luottotoimittaja Kai Merilä muistelee MTV Uutisten haastattelussa lämmöllä vaikeaan sairauteen menehtynyttä Mervi Tapolaa. Tapola menehtyi keskiviikkona pitkäaikaiseen sairauteen.

Merilä tutustui Tapolaan vuonna 1999, kun hän alkoi seurustella Matti Nykäsen kanssa. Pariskunta oli yhdessä kymmenen myrskyisää vuotta, joihin mahtui monia käänteitä. Merilä vietti paljon aikaa Nykäsen ja Tapolan kanssa, ja yhdessä tehtiin kymmeniä matkoja. Toisinaan mukana oli myös Merilän vaimo, jonka kanssa Tapola ystävystyi.

Vaikka Tapola oli vauraan makkarasuvun perijätär, Merilän mukaan se ei näkynyt hänen käytöksessään. Merilä kuvailee Tapolaa erittäin maanläheiseksi ihmiseksi.

– Hän oli hyväsydäminen, Merilä kertoo.

– Hänen seurassaan tällainen maalaispoikakin pystyi olemaan kuin olisi ollut kaltaisensa parissa.

Merilä oli säännöllisesti yhteydessä Tapolan kanssa viimeisiin kuukausiin asti. Hänen mukaansa Tapola tiedosti hyvin tilanteensa.

– Viime vuoden puolella hän kertoi, että sairaus on levinnyt niin, että hoitavaa leikkausta ei kannata tehdä, Merilä kertoo.

– Mervillä oli hyvä huumorintaju. Hän heitti vähän ironisesti, että tulkaa nyt käymään vielä, kun täällä on kahvinkeittäjä hengissä.

Viimeisen kerran he puhuivat puhelimessa kesällä. Vierailu jäi kuitenkin toteuttamatta.

– Sanoin, että voidaan poiketa, kun siellä päin liikutaan, mutta jäi menemättä.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja