Pitäisikö perussuomalaisten kommentteihin perserei'istä ja vieraslajeista puuttua tiukemmin? Pöllöraati: Julkisuus ruokkii heidän kannatustaan joka kerta

8:46
Pöllöraati puntaroi perussuomalaisten viestintää.

Perussuomalaisten kielenkäyttö on puhuttanut viime aikoina. Muun muassa kansanedustaja Mauri Peltokangas arvosteli Facebook-kommentissaan pääministeri Sanna Marinin hallituksen ministereitä "säälittäviksi perserei'iksi". Tätä ennen puitiin muun muassa Juha Mäenpään vieraslajikommentteja. MTV:n Uutisaamun Pöllöraadissa keskusteltiin perussuomalaisten kielenkäytöstä.

Iltalehden Juha Ristamäki ajattelee perussuomalaisten tähtäävän kannatuksensa maksimoimiseen asiattomalla ja törkeällä kielenkäytöllä.

– He puhuvat omille äänestäjilleen ja todennäköisesti kyseiset kansanedustajat saavat seuraavissa vaaleissa aika paljon lisää tukea. Se myös erottaa heidät jatkuvasti niin sanotuista vanhoista puolueista.

Perussuomalaisten kommentit haastavat myös median vaikeaan asemaan.

– On vaikea asia medialle miettiä, pitäisikö näihin kommentteihin puuttua vai ei. Julkisuus ruokkii heidän kannatustaan melko lailla joka kerta. He saavat sanoa, että media taas meitä lyö, Talouselämän Jussi Kärki pohtii.

MTV Uutisten Alec Neihum muistuttaa, että kyseenalaiset kommentit asettavat poliittisen julkisuuden hankalaan tilanteeseen.

– On iso haaste koko poliittiselle julkisuudelle, jos politiikan julkisuudesta tulee kilpailu siitä, kuka uskaltaa sanoa kovimmin ja rumimmin.

Katso koko keskustelu artikkelin yllä olevalta videolta.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja