Mäenpää ei kadu kohua herättänyttä puheenvuoroaan: "Olen yllättynyt, että tämä näin pitkäkestoiseen prosessiin on johtanut"

Juha Mäenpään syytesuojaa ei murreta - näin kansanedustaja kommentoi 29:49
Juha Mäenpään syytesuojaa ei murreta - näin kansanedustaja kommentoi

Tuoreeltaan eduskunnasta tavoitettu perussuomalaisten kansanedustaja Juha Mäenpää ei vielä tiennyt äänestyksen tulosta, mutta oletti sen olevan omalta osaltaan myönteinen.

Eduskunta ei myöntänyt valtakunnansyyttäjälle syyttämislupaa kansanedustaja Mäenpään vieraslajipuheista äänin 121 puolesta, 54 vastaan. Luvan myöntämiseen olisi tarvittu viisi kuudesosaa annetuista äänistä.

– Tämä on sananvapauden osalta merkittävä asia. Suomessa on pyritty rajoittamaan sananvapautta. Ehkä se on kohdistunut poliittisesti konservatiiviseen arvomaailmaan, Mäenpää arvioi.

Mäenpää ilmoitti, ettei kadu puheenvuoroaan, joka on johtanut pitkään prosessiin. 

– Menen sellaisen johdatuksen matkassa, puhun mitä ajattelen, se on sanottu mitä on sanottu, ei sitä voi pyyhkiä pois. Olen yllättynyt, että tämä näin pitkäkestoiseen prosessiin on johtanut, Mäenpää ilmoitti.

Hän kertoi ihmettelevänsä myös sitä, että valtakunnan syyttäjä on tulkinnut hänen sanojaan omin päin, sillä hän ei maininnut puheessaan mitään tiettyä kansanryhmää.

– Se on mielestäni valtakunnan syyttäjän taholta ylilyönti, että hän alkaa tulkitsemaan ja uutisoimaan sellaista, mitä minä en ole sanonut.

Lue myös:

    Uusimmat