Mainos

Pitäisikö Leijonien tähden pelata jo NHL:ssä? Huhuihin jyrkkä vastaus: ”En ota mitään kantaa”

7:03
Videolla kuvaa Leijonien otteista.

Leijonien joukkueessa loisti jälleen tuttu tähti. Viime kevään MM-kisojen tähdistöketjuun valittu Mikko Lehtonen vakuutti myös viikonlopun Karjala-turnauksessa. Lehtosen kohdalla NHL-puheet sen kuin voimistuvat väkevien otteiden myötä.

Lehtonen päätti turnauksensa maaliverkkojen heilutukseen, kun hän vastasi Suomen 1-0-osumasta sunnuntain Ruotsi-ottelussa. Leijonat oli lopulta parempi lukemin 2-1.

25-vuotias Lehtonen oli Suomen puolustuksen iso johtohahmo, pelillinen suunnannäyttäjä ja päävalmentaja Jukka Jalosen tukijalka.

– Se on aina hienoa, kun tulee minuutteja ja vastuuta. Mutta sitä pitää kantaa ylpeydellä. Mun mielestä onnistuin siinä ihan hyvin, vaikka aina pitää pystyä parantamaan, Lehtonen mietti turnauksen jälkeen.

Lehtonen vakuutti jo viime kevään MM-kisoissa, kun hänet valittiin turnauksen tähdistöketjuun. Slovakiassa Lehtoselle merkattiin 10 MM-ottelussa tehot 1+6=7.

Lento on jatkunut myös seurajoukkue Jokereiden puolella.

– Olen ainakin itse kokenut niin, että tuossa alkukaudella, kisojen jälkeen, olen pystynyt viemään peliäni eteenpäin. Mutta sillä tavalla sen pitääkin mennä. Koko ajan pitää pystyä oppimaan uutta. Alkukausi on ollut hyvä ja olen saanut siitä positiivista energiaa, Lehtonen mietti.

Huippuotteet ovat johtaneet siihen, että Lehtonen on kovien NHL-puheiden keskiössä. Oma kysymys on se, että pitäisikö hänen pelata jo nyt taalajäillä?

Lehtosella itsellä on jyrkkä näkemys kaikkiin NHL-pyörittelyihin ja huhuihin.

– En ota mitään kantaa. Mää pelaan ja muut hoitavat niitä hommia. Sitä varten on agentit olemassa. En ole jutellut nyt niiden kanssa mitään. Ne hoitavat tuota puolta ja keskityn itse kaukalossa tapahtuviin asioihin, Lehtonen kuittasi.

Kuten aiemmin on ollut esillä, Lehtosen tulevaisuus on vahvasti Jokereissa.

– Sinne on vielä ensi kaudeksi sopimus, huippupuolustaja nyökytteli.

Arki Jokereiden kanssa jatkuu nopeasti Karjala-turnauksen jälkeen.

– Lähdemme huomenna illansuussa lentämään Kiinaan. Ei tässä hirveästi ehdi levätä, mutta semmoista se on välillä. Nautitaan nyt, kun tulee paljon pelejä, Lehtonen sanoi.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja