Mainos

Jukka Jalonen hämillään Leijonien pelin erikoisesta saagasta – ”Tuntuu helvetin tyhmältä”

2:41
Videolla Jukka Jalosen mietteitä Karjala-turnauksen päätteeksi.

Lauantaina Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen kävi kierroksilla Tshekki-pelin selkeän tuomarivirheen takia. Sunnuntaina suuttumus muuttui ihmettelyyn.

Suomi päätti turnauksen voittoon, kun isänpäivän ottelussa Ruotsi kaatui lukemin 2-1.

– Ensimmäinen erä oli meiltä todella hyvä. Hyvä sisääntulo ja olimme parempia siinä. Toisessa erässä hävisimme jostain syystä kaikki aloitukset. Jouduimme sitten puolustamaan hyvää joukkuetta vastaan. Sen kiekon saaminen on aika vaikeaa ja jäimme sen takia pahasti telineisiin. Onneksi (Harri) Säteri oli mies paikallaan tolppien välissä. Hän piti meidät johdossa. Kolmas erä oli tasainen, kovaa taistelua ja vääntämistä. Olen totta kai tyytyväinen voittoon, Leijonien päävalmentaja Jalonen mietti.

Taiston erikoisin hetki nähtiin kolmannen erän alussa, kun Ilves-hyökkääjä Eemeli Suomi onnistui punnertamaan kiekon verkkoon.

Tästä seurasi erikoisten vaiheiden saaga.

– Ensin siinä tutkittiin jotain muuta kuin maalivahdin häirintää. En tiedä, että eikö sitä sitten saa tutkia ensin? Jos se näkyy selvästi, että se on maalivahdin häirintä, niin miksi se maali hyväksytään ensin? Jalonen aloitti ihmettelyn, jatkaen:

– Videotuomari katsoi ensin sitä viisi minuuttia ja totesi, että se ei ollut korkea maila. Kyllä siinä näkyi maalivahdin häirintä, mutta pitääkö se erikseen haastaa? Noh, sitten he haastoivat ja sitten katsottiin, että onko se. He totesivat, että Suomen maila osui kaverin veskarin maskiin. Mikä näkyi varmaan jo alun perinkin siellä. Musta tuo on hölmöläisten hommaa, Jalonen hämmästeli.

– Tuomari otti itse yhteyttä, että hänen pitää katsoa tilanne. En käsitä. Miksei sitä voi jo ensimmäisellä kerralla todeta? Tuntuu helvetin tyhmältä. Tuohon menee aikaa ja kaikkea, Jalonen kritisoi.

Loppuhetkillä Leijonat onnistui pitämään Ruotsin takanaan. Lauantaina Suomi menetti johtoasemansa aivan loppuhetkillä Tshekille. Näin ollen päivän sisällä tapahtui selkeä petrausliike.

– Eilen lipsahti, tänään pidimme johdon. Olemme iloisia siitä. Jos turnausta miettii, niin saimme kyllä hyvän aloituksen kaudelle. Nyt oli muutamia uusia pelaajia mukana ja näitä, jotka olivat jo viime keväänä mukana. Tiedämme ja he tietävät, että missä he menevät yksilötasolla. Ei näissä muuten ollut mitään yllättävää. Maalin pelejä.

– Mutta hyvä fiilis jäi, Jalonen niputti. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja