Pitäisikö hoitajille maksaa koronabonusta? Suurimpien puolueiden johtajien kädet eivät nousseet MTV:n tentissä: Näin Marin, Halla-aho, Orpo ja Saarikko selittävät

4:53

Neljän suurimman puolueen johtajat laitettiin MTV:n tentissä käsiäänestykseen siitä, pitäisikö hoitajille maksaa koronabonuksia. Kenenkään käsi ei ensin noussut. Myöhemmin puheenjohtajat selittivät kantaansa.

Puoluejohtajat kohtasivat tv-tentissä MTV:n Asian ytimessä, Jaakko Loikkanen -ohjelmassa tänään. 

Sanna Marinilta (sd.), Jussi Halla-aholta (ps.), Petteri Orpolta (kok.) ja Annika Saarikolta (kesk.) kysyttiin, pitäisikö koronakriisissä kovasti töitä huhkineille hoitajille maksaa ylimääräisiä koronabonuksia, kuten useammissa muissa maissa. 

Kyse oli käsiäänestyksestä. Toimittaja Jaakko Loikkanen kehotti puoluejohtajia nostamaan kätensä, mikäli heidän mielestään koronabonuksia pitäisi maksaa.

Kenenkään käsi ei noussut. 

Puoluejohtajat myöhemmin täsmensivät samansuuntaisesti, että heidän mielestään hoitajat kyllä ansaitsisivat koronabonuksia. Kaikki olivat samoilla linjoilla siitä, että niiden lupaaminen ei kuitenkaan ole poliitikkojen tehtävä. Yleinen viesti oli, että asiasta tulee sopia työmarkkinaosapuolten välillä. 

– Mikään ei ole niin helppoa kuin nostaa käsiä ja tällaisessa äänestyksessä lupailla seteleitä ja satasia joka suuntaan. Siitä meillä on kokemusta lähimenneisyydestäkin, Jussi Halla-aho kommentoi. 

– Emme sovi palkoista tai työehdoista. On erittäin tärkeää, että tehdään selväksi, että työmarkkinaosapuolet sopivat näistä kysymyksistä. Emme voi lähteä sellaiselle tielle, että poliittisesti lähtisimme huutokauppaan ihmisten palkoista. Se toimisi myös toiseen suuntaan, Sanna Marin sanoi.

Katso äänestys ja loput perustelut artikkelin yllä olevalta videolta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja