Mainos

"Pistorasioista löi kipinää" – Monet luulivat yöllä herättänyttä talviukkosta räjähdykseksi

Espoolaisnainen oli viime yönä menossa nukkumaan, kun hän havahtui kirkkaaseen valoon ja sen perään kuuluneeseen voimakkaaseen jyrähdykseen. 

Pohjois-Espoossa asuva nainen kertoo, että hänen koko perheensä havahtui ja heräsi yöllä puoli yhden aikaan nähtyyn kirkkaaseen valoon.

– Olin juuri menossa nukkumaan, ja jo puoliunessa, kun silmiini osui todella kirkas valo. Aivan kuin joku olisi osoittanut taskulampulla silmiin. Kun avasin silmäni, koko huone kylpi hetken kirkkaassa valossa, nainen kertoo kokemastaan MTV Uutisille.

Pian valoilmiön jälkeen kuului todella kova jyrähdys.

– Ääni oli paljon kovemman kuuloinen kuin perusukkosessa. Se kuulosti pamaukselta, jonka jälkeen jäi sellaista vaimeaa jylinää hetkeksi. Katsoimme ikkunoista ulos, mitä siellä näkyisi, mutta se oli siinä.

Öisen ilmiön syyksi paljastui talvisalamointi. Forecan päivystävän meteorologin mukaan ilmiö on harvinainen, ja sitä esiintyy lumisateiden yhteydessä. Viime yönä salamoista tehtiin muutamia havaintoja Uudellamaalla.

Facebook-ryhmään satoja viestejä

Nainen kertoo, että Facebookissa oleva Espoon Puskaradio -niminen ryhmä täyttyi heti yöllä viesteistä, jossa pamausta ja valoa ihmeteltiin. Muutaman tunnin aikana viestejä kertyi useita satoja.

– Ajattelin ensin, että onpas voimakas ukkonen ja harvinaista, kun sen kuulee näin talvella. Kun lisää jyrinää ei kuulunut ja ääni oli niin voimakas, jäin miettimään voisiko kyseessä olla jokin räjähdys.

Nainen asuu korkealla paikalla sijaitsevassa talossa.

– Pamahduksen jälkeen tuntui kuin ikkunat olisivat jääneet helisemään. Ajattelin, että ehkä salama iski johonkin viereiseen kallioon, varsinkin kun välähdys ja pamahdus tulivat peräjälkeen.

"Nyt se Isis tulee"

Espoon puskaradiossa pamahdusta on kuvaltu värikkäästi.

– Heti ekana mielessä "nyt se Isis tulee," kirjoittaa koiriaan ulkoiluttamassa ollut kommentoija lisäten perään vielä perisuomalaisen voimasanan.

– Meillä löi pistorasioista kipinää ja sekunnin päästä jyrähti. Kyllä pompattiin kattoon kun pelästytti, kertoo Viherlaaksossa asuva facebookaaja.

Moni taivalle katsonut näki myös lentokoneen samassa kohtaa, missä salama oli välähtänyt.

Katsomo-video ei ole saatavilla


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.