Pirkko Arstila lähetyksessä: Tähän asiaan syöpäsairaat haluaisivat parannuksen

Toimittaja ja kirjailija Pirkko Arstila kertoi Studio55.fi-lähetyksessä, mihin kosmeettiseen asiaan hän muiden syöpäsairaiden lailla haluaisi muutosta.

Rintasyövän sairastanut toimittaja ja kirjailija Pirkko Arstila koki hoidoista johtuneen kaljuuntumisen kesällä. Vaikka hiusten lähteminen viilensi mukavasti helteellä, Arstila ei halunnut esiintyä julkisesti ilman hiuksia ja paljastua syöpäsairaaksi.

Arstila hankki peruukin, mutta näkee siinä prosessissa epäkohdan. Sairaalasta lähetetään virallinen kirje, jossa sanotaan, että potilaalle on myönnetty proteesi, jonka arvo on 300 euroa.

– Peruukin voi noutaa vain kahdesta liikkeestä tässä Helsingin alueella. Ja on valittava niistä mopeista, mitä siellä on tarjolla, Arstila päivitteli.

– Minusta se on vähän epäreilua, koska ihminen on aika nöyryytetty sairautensa kanssa. Sitten hänellä ei ole täyttä valinnanvapautta, minkälaisen peruukin eli minkälaisen ulkomuodon hän haluaa.

Nämä "mopit" erottuvat kadulla. Jos kuitenkin menee toiseen liikkeeseen, peruukin saa maksaa itse alusta loppuun.

– Tähän haluaisin parannuksen ja en ole yksin. Sen tietää moni muu. Pitäisi saada vain ostokuitti, ja sen voisi käyttää missä tahansa, Arstila totesi.

Klikkaa kuvaa ja katso päivän lähetyksestä, missä erikoisessa paikassa Arstila haluaisi viettää vanhuuden päivät.

Lue myös:

    Uusimmat