Pirkko, 67, on vanhainkodissa − työssä!

67-vuotias Pirkko Kankaanpää ei jäänyt laakereilleen makaamaan, kun hän kuusi vuotta sitten jäi eläkkeelle. Kankaanpää tekee edelleen muutaman päivän viikossa töitä vanhainkodissa, jossa hän viihtyi 14 työvuoden ajan.

− Olen ammatissa, johon olen itse hakeutunut ja saanut hyvän peruskoulutuksen. Minulla on kohtuullinen toimeentulo, mutta ylimääräinen tulolle on aina käyttöä.

− Iso asia on se, että olen terve ja tykkään työstäni, Kankaanpää perustelee sitä, että tekee töitä vielä eläkepäivinäkin.

Hän on kotikaupungissaan Järvenpäässä toimivan rekrytointifirman listoilla. Sieltä hänelle tulee keikkapyyntöjä. Tämän lisäksi Kankaanpää on tänä kesänä tehnyt kaksi lomitusjaksoa vanhainkodissa. Aivan kaikkia työtarjouksia hän ei kuitenkaan ota vastaan - erittäin hyvistä syistä.

− Minulla on lapsenlapsi ja hänen hoitotarpeensa menee aina keikkojen edelle.

− Olen myös aina sanonut, että jos samaan työvuoroon on tulossa nuori tai opiskelija, olen minä kakkossijalla. En halua viedä nuorilta töitä, Kankaanpää kertoo.

Hän arvelee jaksavansa työskennellä vielä muutaman vuoden ajan.

− Teen tätä niin kauan kuin se tuntuu mielekkäältä ja suoriudun tehtävistä. Siinä pitää olla tervettä itsekritiikkiä, Kankaanpää sanoo.

Vaikka eläkkeen päälle on mukava saada lisätienestejä, ei raha ole Kankaanpäälle tärkein motivaattori.

− Tämä on kiitollista työtä. Oma persoona on työvälineenä ja se on ihan toista olla tekemisissä ihmisten kanssa kuin esimerkiksi istua tehtaassa jonkun koneen edessä. Vanhuksilta saa palautetta hetimiten, Kankaanpää kehuu.

Lue myös:

    Uusimmat