Pippa Laukka tarjoutui auttamaan koronakriisin keskellä – lähtee nyt töihin etulinjalle

Pippa Laukka kertoo päätöksestään MTV Uutisille.

Olet Mitä Syöt -ohjelmasta tuttu lääkäri Pippa Laukka ilmoitti viikko sitten sosiaalisessa mediassa tarjoutuvansa tulemaan töihin etulinjalle lääkärinä, auttaakseen koronakriisin keskellä. Hän kertoi tuolloin, että oli saanut useita yhteydenottoja.

Nyt Laukka kertoo MTV Uutisille, että hän aloittaa työt etulinjassa maanantaina. Työtehtävä tapahtuu julkisella puolella Uudellamaalla. 

– Sain varmaan noin kymmenen yhteydenottoa. Viikko meni ja maanantaista alkaen on sovittu jo työvuorot, Laukka kertoo. 

(Laukka kertoi alkujaan uusista työkuvioistaan julkaisemassaan Instagram-päivityksessään.)

Laukka on varautunut tekemään töitä uudessa paikassa kesän ylitse. Hän on siirtänyt omat työnsä sivuun tällä hetkellä. Liikuntatieteeseen erikoistuneella Laukalla on oma vastaanotto, lisäksi hän on Suomen naisten jalkapallon MM-joukkueen virallinen urheilulääkäri. Sovitut pelit pyyhkiytyivät huhtikuulta, seuraavan kerran joukkueen olisi tarkoitus pelata kesäkuussa, jos tilanne sallii. 

– Minulla oli alkujaan tarkoitus lomailla kesällä, mutta luulen, että lomailu pyyhkiytyy nyt kalenterista pois. 

Uuden työn rooli on Laukalle tuttua, sillä hän on työskennellyt päivystävänä lääkärinä 90-luvun puolivälistä vuoteen 2018 saakka. 

–Työn tekeminen on vielä kirkkaasti muistissa.

Surullisesta tilanteesta huolimatta Laukka pysyy positiivisena ja yrittää kannustaa muita suomalaisiakin siihen. 

– Kevättä kohti mennään ja valo lisääntyy kokoajan. Nyt on hyvä hetkiä panostaa niihin perusasioihin, kuten perheeseen ja hyvinvointiin. Tämä on hyvä hetki miettiä omaa arvomaailmaa ja sitä, mikä on elämässä oikeastikin tärkeintä. Tilanne on kuormittavaa ja hankalaa, mutta lohdutuksen sanana, kyllä me tästä selvitään, Laukka toteaa. 






Lue myös:

    Uusimmat