Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Piparkakkutalo 17.11.2001

Julkaistu 19.11.2001 09:36

Toim.Sari-Leena Heilanen

Vieraana Karl Fazerin konditoriasta kondiittorimestari Mika Parviainen. Hän kertoo Fazerin herkkukoulusta ja valmistaa katsojien joulun odotuksen iloksi piparitaikinan ja näytää kuinka piparkakkutalo pystytetään.

Piparit

240 g siirappia (2 dl)
216 g sokeria (2,5 dl)
300 g suolatonta voita
28 g piparimaustetta (1 1/2 rkl)
3 g suolaa (1/2 tl)

Mittaa aineet kattilaan ja kiehauta. Jäähdytä.

120 g kananmunia (2 kpl)
15 g soodaa (2tl)
780 g vehnäjauhoja (12 dl)
Sekoita sooda ja vehnäjauhot keskenään. Sekoita munat ja jauhot jäähtyneeseen keitokseen. Anna kovettua seuraavaan päivään kylmässä. Kauli taikina, leikkaa muoteilla, asettele paperoiduille pelleille ja paista 190 asteisessa uunissa.

Pikeeri (sokeriliima/koristelumassa)

125 g tomusokeria (1/2 pkt)
1 valkuainen
pari tippaa sitruunahappoliuosta tai sitruunamehua

Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää tomusokeri ja vatkaa seos vahvaksi vaahdoksi. Lisää vaahdotuksen loppuvaiheessa sitruunahappo.

Lisää aiheesta:

Paistopisteen joulutorttujen testissä täysyllätys: "Kauhea källi!"THL: Influenssakausi alkamassa normaalia aikaisemminVäitöstutkimus: Yksi asia voi vaikuttaa selvästi nuoren koulumenestykseenSuperkätevä tapa tehdä joulutortut: "Lopputulos on tosi hyvä!"Kadonnut flamingo Frankie löytyi lopulta odottamattomasta paikastaGlukoosisensoreissa voi olla vaarallinen vika – diabeetikko, tarkista sensorisi!
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • Eilen19:02
    Halpa vs. kallis

    Paistopisteen joulutorttujen testissä täysyllätys: "Kauhea källi!"

  • Eilen17:32
    Influenssa

    THL: Influenssakausi alkamassa normaalia aikaisemmin

  • Eilen16:45
    Nuoret

    Väitöstutkimus: Yksi asia voi vaikuttaa selvästi nuoren koulumenestykseen

  • Eilen15:34
    Leivonta

    Superkätevä tapa tehdä joulutortut: "Lopputulos on tosi hyvä!"

  • Eilen14:02
    Luonto ja eläimet

    Kadonnut flamingo Frankie löytyi lopulta odottamattomasta paikasta