Toim.Sari-Leena Heilanen
Vieraana Karl Fazerin konditoriasta kondiittorimestari Mika Parviainen. Hän kertoo Fazerin herkkukoulusta ja valmistaa katsojien joulun odotuksen iloksi piparitaikinan ja näytää kuinka piparkakkutalo pystytetään.
Piparit
240 g siirappia (2 dl)
216 g sokeria (2,5 dl)
300 g suolatonta voita
28 g piparimaustetta (1 1/2 rkl)
3 g suolaa (1/2 tl)
Mittaa aineet kattilaan ja kiehauta. Jäähdytä.
120 g kananmunia (2 kpl)
15 g soodaa (2tl)
780 g vehnäjauhoja (12 dl)
Sekoita sooda ja vehnäjauhot keskenään. Sekoita munat ja jauhot jäähtyneeseen keitokseen. Anna kovettua seuraavaan päivään kylmässä. Kauli taikina, leikkaa muoteilla, asettele paperoiduille pelleille ja paista 190 asteisessa uunissa.
Pikeeri (sokeriliima/koristelumassa)
125 g tomusokeria (1/2 pkt)
1 valkuainen
pari tippaa sitruunahappoliuosta tai sitruunamehua
Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää tomusokeri ja vatkaa seos vahvaksi vaahdoksi. Lisää vaahdotuksen loppuvaiheessa sitruunahappo.