Mainos

Piparkakkutalo 17.11.2001

Toim.Sari-Leena Heilanen

Vieraana Karl Fazerin konditoriasta kondiittorimestari Mika Parviainen. Hän kertoo Fazerin herkkukoulusta ja valmistaa katsojien joulun odotuksen iloksi piparitaikinan ja näytää kuinka piparkakkutalo pystytetään.

Piparit

240 g siirappia (2 dl)
216 g sokeria (2,5 dl)
300 g suolatonta voita
28 g piparimaustetta (1 1/2 rkl)
3 g suolaa (1/2 tl)

Mittaa aineet kattilaan ja kiehauta. Jäähdytä.

120 g kananmunia (2 kpl)
15 g soodaa (2tl)
780 g vehnäjauhoja (12 dl)
Sekoita sooda ja vehnäjauhot keskenään. Sekoita munat ja jauhot jäähtyneeseen keitokseen. Anna kovettua seuraavaan päivään kylmässä. Kauli taikina, leikkaa muoteilla, asettele paperoiduille pelleille ja paista 190 asteisessa uunissa.

Pikeeri (sokeriliima/koristelumassa)

125 g tomusokeria (1/2 pkt)
1 valkuainen
pari tippaa sitruunahappoliuosta tai sitruunamehua

Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää tomusokeri ja vatkaa seos vahvaksi vaahdoksi. Lisää vaahdotuksen loppuvaiheessa sitruunahappo.

Mainos

Lisää aiheesta
    Mainos

    Suosituimmat videot

    Mainos

    Uusimmat

    Mainos
    Mainos
     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.