Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Piparkakkutalo 17.11.2001

Julkaistu 19.11.2001 09:36

Toim.Sari-Leena Heilanen

Vieraana Karl Fazerin konditoriasta kondiittorimestari Mika Parviainen. Hän kertoo Fazerin herkkukoulusta ja valmistaa katsojien joulun odotuksen iloksi piparitaikinan ja näytää kuinka piparkakkutalo pystytetään.

Piparit

240 g siirappia (2 dl)
216 g sokeria (2,5 dl)
300 g suolatonta voita
28 g piparimaustetta (1 1/2 rkl)
3 g suolaa (1/2 tl)

Mittaa aineet kattilaan ja kiehauta. Jäähdytä.

120 g kananmunia (2 kpl)
15 g soodaa (2tl)
780 g vehnäjauhoja (12 dl)
Sekoita sooda ja vehnäjauhot keskenään. Sekoita munat ja jauhot jäähtyneeseen keitokseen. Anna kovettua seuraavaan päivään kylmässä. Kauli taikina, leikkaa muoteilla, asettele paperoiduille pelleille ja paista 190 asteisessa uunissa.

Pikeeri (sokeriliima/koristelumassa)

125 g tomusokeria (1/2 pkt)
1 valkuainen
pari tippaa sitruunahappoliuosta tai sitruunamehua

Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää tomusokeri ja vatkaa seos vahvaksi vaahdoksi. Lisää vaahdotuksen loppuvaiheessa sitruunahappo.

Lisää aiheesta:

Poskipunan syönti -ilmiö hämmentää – toimittaja maistoi "hittituotetta"Kun rekankuljettaja Tarutuuli näki pientareella savuavan auton, hän ei epäröinyt: "Totesin, että nyt on tosi kyseessä"Emmitkö sitoutumista? Vasta-avioitunut Max kertoo, miksi halusi naimisiinNerokas graavilohikikka: Säästät jouluna aikaa ja rahaa!Nuori kuski ajoi poliisipartion ohi Vantaalla – tämä näky sai poliisin pysäyttämään ajoneuvonOdotatko pakettia? Näin sinua saatetaan nyt yrittää huijata
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 21:41
    Meikit

    Poskipunan syönti -ilmiö hämmentää – toimittaja maistoi "hittituotetta"

  • 19:28
    Liikenneturvallisuus

    Kun rekankuljettaja Tarutuuli näki pientareella savuavan auton, hän ei epäröinyt: "Totesin, että nyt on tosi kyseessä"

  • 19:09
    Seksi ja parisuhde

    Emmitkö sitoutumista? Vasta-avioitunut Max kertoo, miksi halusi naimisiin

  • 17:45
    Jouluruoka

    Nerokas graavilohikikka: Säästät jouluna aikaa ja rahaa!

  • 16:05
    Liikennevalvonta

    Nuori kuski ajoi poliisipartion ohi Vantaalla – tämä näky sai poliisin pysäyttämään ajoneuvon