Piparitaikinajäätelö ja viinimarjasiirappi

Julkaistu 27.12.2013 09:56

Itse tehty jäätelö saa makua piparitaikinasta. Tee kaveriksi viinimarjasiirappi!

Reseptistä kuudelle:

1 muna

0,7 dl tomusokeria

2 dl vispikermaa

1 cl mantelikööriä

1 rkl glögimaustetta

pala Myllyn Paras Perinteinen Piparkakkutaikinaa tai Laktoositon Piparitaikinaa

Viinimarjasiirappi:

1 dl viinimarjamehutiivistettä

1 sitruunan mehu

¼ sitruunan kuori

Itse tehdyn jäätelön ohjeet:

Vaahdota muna ja sokeri keskenään kovaksi vaahdoksi. Vaahdota myös kerma, erillisessä astiassa.

Mausta kermavaahto liköörillä ja glögimausteella. Leikkaa piparitaikinasta pieniä paloja ja nostele ne kermavaahdon joukkoon. Sekoita munavaahto kermavaahtoon ja jäädytä pakastimessa. Sekoita varoen puolen tunnin välein, jotta jäätelö jäätyy tasaisesti.

Anna kovaksi jäätyneen jäätelön seistä kymmenisen minuuttia jääkapissa ennen syömistä, jotta se pehmenee aavistuksen.

Viinimarjasiirappi:

Keitä viinimarja- ja sitruunamehusta paksu, siirappimainen liemi. Raasta mausteeksi pestyn sitruunan kuorta.

Resepti: Sami Garam

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle