Piparitaikinajäätelö ja viinimarjasiirappi

Itse tehty jäätelö saa makua piparitaikinasta. Tee kaveriksi viinimarjasiirappi!

Reseptistä kuudelle:

1 muna

0,7 dl tomusokeria

2 dl vispikermaa

1 cl mantelikööriä

1 rkl glögimaustetta

Viinimarjasiirappi:

1 dl viinimarjamehutiivistettä

1 sitruunan mehu

¼ sitruunan kuori

Itse tehdyn jäätelön ohjeet:

Vaahdota muna ja sokeri keskenään kovaksi vaahdoksi. Vaahdota myös kerma, erillisessä astiassa.

Mausta kermavaahto liköörillä ja glögimausteella. Leikkaa piparitaikinasta pieniä paloja ja nostele ne kermavaahdon joukkoon. Sekoita munavaahto kermavaahtoon ja jäädytä pakastimessa. Sekoita varoen puolen tunnin välein, jotta jäätelö jäätyy tasaisesti.

Anna kovaksi jäätyneen jäätelön seistä kymmenisen minuuttia jääkapissa ennen syömistä, jotta se pehmenee aavistuksen.

Viinimarjasiirappi:

Keitä viinimarja- ja sitruunamehusta paksu, siirappimainen liemi. Raasta mausteeksi pestyn sitruunan kuorta.

Resepti: Sami Garam

Lue myös:

    Uusimmat