Pintamaustettu ja marinoitu liha – miten ne eroavat toisistaan?

Kaupan hyllyiltä ja lihatiskiltä sopivia lihatuotteita valittaessa valikoima on laaja, ja monen mieltä askarruttaa muun muassa se, että mitä eroa eri tavoin maustetuilla tai marinoiduilla lihatuotteilla todellisuudessa on. Ota selvää, mikä ero pintamaustetun ja marinoidun lihan välillä on!

Vaikka pintamaustetun ja marinoidun lihan välisistä eroista ei usein puhuta, on niiden välillä vissi ero. Nimensä mukaisesti pintamaustettu liha saa makunsa ainoastaan lihan pinnalla olevista mausteista – marinadi sitä vastoin maustaa lihaa myös sisältä ja mureuttaa lihaa.

Pintamaustettu liha on nimensä mukaisesti pinnaltaan kuivamausteilla maustettua lihaa. Mausteet voivat olla joko suoraan lihan pinnalle ripoteltuja tai hierottu lihan pintaan. Joskus pintamaustetulle lihalle tarkoitetut mausteet saatetaan sekoittaa myös pieneen määrään öljyä.

Kun pintamauste on tovin lihan pinnalla, maustuu liha säilytyksen aikana myös pintaa syvemmältä. Marinadissa on kuitenkin pintamausteista poiketen myös happoa ja tästä syystä kuivamaustaminen ei marinoinnin tapaan lainkaan mureuta lihaa.

Lue myös:

Lähde: HK:n tuotekehityskokki Tero Honkaniemen haastattelu

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat