Mainos

Pikkupoika katosi Vantaalta 1,5 vuotta sitten: "Jäljet ovat hyvin heikot"

Karim-poika oli 4-vuotias, kun hän katosi kotoaan Vantaalta.

Katoamiseen ei liity suurta mysteeriä, sillä poliisi epäilee pojan isän, vuonna 1983 syntyneen miehen, vieneen Karimin ulkomaille. Viimeinen havainto pojasta on tehty 20. lokakuuta 2014.

– Isää epäillään lapsikaappauksesta. Ei ole tietoa edes siitä, missä päin maailmaa he tällä hetkellä ovat. Jäljet ovat hyvin heikot, rikoskomisario Kimmo Hyvärinen Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta kertoo. 

Poika on etsintäkuulutettu myös kansainvälisen rikospoliisijärjestö Interpolin nettisivuilla. Poliisi ei voi tutkinnallisista syistä tarkemmin avata keinoja, joilla poikaa on etsitty.

– Teemme paljon muiden viranomaisen kanssa yhteistyötä. Eli käytännössä tehdään tiettyjä tarkistuksia aika ajoin, Hyvärinen sanoo.

Hyvärisen mukaan lapsikaappaustapaukset ovat harvinaisia. Lopullinen tarina katoamisen takana voi selvitä vasta silloin, kun teosta jäädään kiinni.

– Jos joku haluaa kadota ja lähteä pois, eikä ole millään tavalla yhteydessä kotimaahansa, niin onhan se todella haastavaa miettiä, että millä tavalla heidän jäljilleen päästään. Aina yksi kysymys on myös se, mikä on lapsen oma tahto ja pääseekö lapsi sellaisiin olosuhteisiin, että voi esimerkiksi käydä koulua.

– Nämä ovat monella tavalla hyvin haasteellisia tapauksia ja siinä vaiheessa kun henkilö jää kiinni, saadaan vasta lopullinen selvitys siihen, mistä on loppujen lopuksi ollut kysymys, Hyvärinen toteaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.