Pikkuleijonilta jämäkkä esitys MM-jäällä – Slovakia jäi tylysti nollille

Suomen alle 18-vuotiaiden jääkiekkomaajoukkue kaatoi MM-kisojen kolmannessa alkulohkon ottelussaan Slovakian maalein 4–0.

Pikkuleijonat tuli otteluun myrskyn lailla. Emil Hemming onnistui ylivoimalla ajassa 6:27. Osuma oli TPS-pelaajalle jo kisojen neljäs. Alle minuutti myöhemmin Heikki Ruohonen siirsi Suomen 2–0-johtoon.

Ylivoima toimi avauserässä mainiosti. Kasper Pikkarainen nakkasi Suomelle toisen ylivoimaonnistumisen kolmisen minuuttia ennen erätaukoa.

Lisää piisasi vielä erän viimeisellä minuutilla. Joona Saarelainen siirsi Pikkuleijonat 4–0-erätaukojohtoon.

Suomen ensimmäisen ja neljännen maalin syöttänyt Konsta Helenius on kerännyt kolmessa ottelussa tehot 0+6. Hän on Suomen joukkueen tehokkain pelaaja.

Toisessa erässä ei nähty maaleja, mutta kaukalossa tapahtui erittäin ikävä tilanne. Suomen toisen maalin tehnyt Ruohonen taklasi Slovakian puolustajaa Samuel Kupecia päädyssä. Kupec loukkaantui tilanteessa. Hänet vietiin mustien sermien suojassa paareilla ulos kaukalosta.

Ruohoselle tuomittiin tilanteesta ulosajo laitataklauksesta.

Kupecista kerrottiin toisella erätauolla TV5.n lähetyksessä huojentavia lisätietoa.

– Hän lähti hetki sitten jatkotutkimuksiin, on tajuissaan ja pystyy keskustelemaan Slovakian lääkärin kanssa, TV5:n lähetyksessä kerrottiin.

Pikkuleijonat pääsi myllyttämään päätöserässä pitkät pätkät ylivoimaa, mutta lisäonnistumisia ei enää nähty. Petteri Rimpinen torjui nollapelin vain kahdeksalla kopilla.

Suomi on pelannut MM-kotikisoissa nyt kolme ottelua. Se lähtee alkulohkon kruunaavaan USA-kamppailuun puhtaalla pelillä. Aiemmin Latvia kaatui 3–1 ja Norja 7–0.

Suomi ja Yhdysvallat iskevät yhteen vappuaattona Espoossa. Panoksena on lohkovoitto.