Pikkujoulun kinkkukierteet(n. 35 klp) 30.11.2000

Toimittaja Kaarina Roininen

Taikina:


1 dl muusijauhetta tai
2 dl perunahiutaleita
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
1/2 tl valkosipulijauhetta
100 g margariinia tai voita
2 dl kylmää vettä

Täyte

:
150 g savu- tai keittokinkkua
1 dl pieniä paprikakuutioita
1 dl silputtua purjoa
1 muna
2 rkl chili- tai tomaattiketsuppia
2 dl juustoraastetta
1 tl basilikaa tai pizzamaustetta
mustapippuria

1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita joukkoon pehmeä rasva.
2. Lisää kylmä vesi ja sekoita taikina tasaiseksi.
3. Anna taikinan turvota ja kovettua kylmässä sen aikaa kun valmistat täytteen.
4. Leikkaa kinkku pieniksi kuutioiksi.
5. Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään, kananmuna raakana.
6. Kauli taikina jauhoja apuna käyttäen 30 x 60 cm:n suuruiseksi levyksi.
7. Levitä levylle täyte tasaisesti ja kääri rullalle kääretortun tapaan. Jätä saumapuoli työpöytää vasten.
8. Leikkaa rulla terävällä veitsellä noin 1 1/2 cm:n levyisiksi viipaleiksi.
9. Nosta palat pellille leikkauspinta ylöspäin.
10. Paista 225 asteessa uunin keskiritilätasolla 15-18 minuuttia.

Lue myös:

    Uusimmat