Pikku G palasi keikkalavoille yli kymmenen vuoden poissaolon jälkeen: "Elän uutta unelmaani"

Pikku G ei suunnitellut lainkaan paluutaan musiikin pariin, mutta kokee olevansa nyt inspiroituneempi kuin aikoihin. 

2000-luvun alussa läpimurtonsa tehnyt räppäri Pikku G, oikealta nimeltään Henri Vähäkainu, vieraili Putouksen lähetyksessä lauantaina 3. helmikuuta. Artisti lopetti uransa yli kymmenen vuotta sitten, mutta teki yllättävän paluun keikkalavoille keväällä 2017. Tarkoituksena oli esiintyä vain yhden keikan verran, mutta nälkä kuitenkin kasvoi ja tuli tunne, ettei asiaa voi jättää tähän.

– Sen keikan meininki oli niin hullua ja sairasta. Sen jälkeen tuntui täysin luontevalta, että totta kai me tehdään lisää tätä. Sitten kun se kipinä syttyi ja tavallaan rakastui itsekin tietyllä tavalla musiikkiin uudestaan, niin myös studioon palaaminen tuntui ihan selkeältä asialta, artisti kertoo MTV.fi:lle.

Nyt 30-vuotias Pikku G teki läpimurtonsa 15-vuotiaana vuonna 2002. Hänen suurin hittinsä Me ollaan nuoriso julkaistiin vuonna 2003. Artisti kertoo olleensa vuosia sitä mieltä, ettei palaa enää koskaan musiikkibisneksen pariin. Musiikki oli jotain, mikä kuului joskus nuoruuteen ja aikuisena on aika tehdä muita asioita.

Paluuta ei suunniteltu mitenkään etukäteen, se vain tapahtui. Pikku G painottaa, ettei olisi koskaan lähtenyt mukaan vuosia kestävään suunnitteluun siitä, milloin olisi hyvä aika tulla takaisin. Sen sijaan hän nauttii rennosta, spontaanista tekemisestä.

Tulevaisuus inspiroi

Kymmenessä vuodessa ehtii tapahtua paljon ja musiikkibisnes on Pikku G:n mukaan muuttunut tässä ajassa merkittävän paljon. Artisti on itsekin kasvanut teini-ikäisestä aikuiseksi. 

– Tietysti tässä on itselläkin kilometrejä takana ja ihan eri tavalla elämänkokemusta ja näkemystä asioihin kuin silloin nuorempana. 

Pikku G työstää tällä hetkellä uutta musiikkia ja aloittaa helmikuussa Solmussa-kiertueensa. Hän toivoo, että ihmiset löytäisivät tiensä keikoille, jonka hän vihjaa olevan erittäin nostalginen. Artisti tuntee olevansa tällä hetkellä hyvin inspiroitunut ja toivoo, että kuuntelijat ottavat hyvin vastaan hänen tulevan uuden musiikkinsa.

– Kaikki on äärimmäisen hyvin nyt. Elän uutta unelmaani tällä hetkellä sen kautta, mitä saan tehdä.

Katso videolta sketsihahmo Ansa Kynttilän ja Pikku G:n yhteisesitys Putouksessa!


Putous MTV3-kanavalla lauantaisin klo 19.30!

Lue myös:

    Uusimmat