Antto Melasniemen pikatehtävän reseptit: Vaniljarisottoa ja karamellisoitua tofua
Vaniljarisotto
- 3 dl Myllyn Paras jyväpasta
- Tuore vanilja
- 2 dl Arla kermaa
- 1 rkl sokeria
- Ripaus suolaa
- Loraus sitruunamehua
- Korianteria
- Appelsiinin kuorta
Keitä pasta ensin puolikypsäksi vedessä 3 min. Kaada vedet pois, lisää kerma ja keitä loppuun asti kypsäksi. Mausta vaniljalla, sokerilla, suolalla ja sitruunamehulla.
Karamelisoitu tofu
- ½ pkt (3 paksua siivua) tofua
- 20 g Arla kirkastettua voita
- 1 rkl fariinisokeria
- ½ appelsiinin mehu ja kuori (koristeluun)
- Ripaus suolaa
Laita pannulle kirkastettua voita ja sokeria. Laita tofusiivut karamellisoitumaan pannulle ja muista liikuttaa siivuja, jotta ei sokeri lähde palamaan. Mausta appelsiinimehulla ja ripauksella suolaa.
Kokoa annos ja käytä koristeluun tuorekorianteria ja appelsiininkuorta.