Pikasiivouksella kevätmieltä keittiöönkin – noudata näitä vinkkejä

Muun kodin siivouksen yhteydessä myös keittiö kannattaa putsata kevätkuntoon. Keittiön ikkunasta paistava kevätaurinko paljastaa armottomasti ruuanlaittopyhättösi pölyisimmätkin nurkat.

Tee kunnon siivous näin keväällä myös keittiöösi. Keittiössä valmistetaan ruokaa, joten on vain kohtuullista, että pidät sen siistissä kunnossa. Tee nyt viimeistään sellaisetkin toimenpiteet, jotka pitää säännöllisin väliajoin tehdä.

Lue vinkit, joiden avulla saat keittiösi taas kukoistamaan!

Pese ikkunat

Tee oma ikkunanpesuaineesi: kaksi osaa vettä ja yksi osa valkoista, tislattua etikkaa. Pyyhi ensin ikkunat sisäpuolelta sivulta sivulle ja sitten ulkopuolelta ylhäältä alas. Näin huomaat helpommin, kumpi puoli tarvitsee lisäpesua.

Vanhat ruoat pois

Käy läpi kuiva-ainekaappi, jääkaappi ja pakastin. Heitä pois vanhat ruoat ja sellaiset tuotteet, joita tiedät, ettet koskaan käytä.

Ihana kevättuoksu

Eikö olisi mukavaa, jos keittiö tuoksuisi raikkaan keväiseltä? Tee itse oma tuoksusi. Anna appelsiinin- tai sitruunankuorien ja rosmariinin kiehua hiljalleen kattilallisessa vettä. Tämä tuoksu raikastaa koko tilan.

Puhdista kodinkoneet sisältä ja ulkoa

Lika, lemmikkien karvat ja pölyhiukkaset saattavat kerääntyä jääkaapin taakse ja estää laitteen ilmavirtauksen. Pidennät jääkaapin käyttöikää ja pienennät sähkölaskuakin, kun muistat kerran tai pari vuodessa puhdistaa jääkaapin takana olevan lauhduttimen. Muista aina irrottaa sähköjohto pistorasiasta ennen kuin aloitat pölyjen pyyhkimisen. Puhdista myös tiskikone kalkkisaostumista: pese tyhjä koneellinen fosfaattipitoisella pesuaineella.

Pienten kodinkoneiden tarkistus

Lahjoita pois sellaiset pienet kodinkoneet, joita käytät vain harvoin tai et ollenkaan. Pese mikrosi sisäpuolelta kunnolla. Ja käännä huomiosi myös aamujesi tärkeimpään laitteeseen: kahvinkeittimeen. Milloin olet viimeksi puhdistanut sen? Saat sen puhtaaksi keittämällä sillä seoksen, jossa on kaksi osaa vettä ja yhden osan etikkaa. Keitä tämä seos pannun läpi kolmesti ja keitä sitten vielä kolme pannullista pelkkää vettä.

LUE MYÖS:

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat