Pikaratikan risteyksiin asennetaan opasteita – lukuisia autoja eksynyt raiteille

Pääkaupunkiseudun pikaratikka on joutunut jo kolmesti peltikolariin samassa paikassa – tällainen on kohtalokas risteys 3:52
Pikaratikka on joutunut jo kolmesti peltikolariin samassa paikassa

Kaupunkiliikenne Oy kertoo tiedotteessaan, että se aikoo asentaa opasteita pikaratikan reitille.

Viime syksynä liikennöimisen aloittaneen pikaratikan liikenneympäristö on osoittautunut haastavaksi autoilijoille. Pikaratikan raiteille on ajanut lukuisia autoja, joista osa on jäänyt kiinni kiskoalueelle. Lisäksi luminen talvi on vaikeuttanut rata-alueen havaitsemista.

Itäkeskuksen ja Espoon Keilaniemen välillä kulkevasta pikaratikasta vastaava Kaupunkiliikenne Oy on tarttunut ongelmaan ja kertoo, että ensiavuksi tilanteeseen se aikoo asentaa reitille tilapäiset kartio- ja sulkupuomit. Kaupunkiliikenne Oy:n yksikön johtaja Artturi Lähdentie kehottaa myös autoilijoita tarkkaavaisuuteen pikaratikan reitillä.

– Raiteilla oleva auto johtaa aina poikkeustilanteeseen ja tämän toimenpiteen uskotaan auttavan autoilijoita havaitsemaan raitiorata ja siten parantamaan pikaraitiotien liikenteen luotettavuutta, Lähdentie sanoo.

Tiedotteen mukaan huomioelementtejä asennetaan ensin Espooseen Maarintielle Konemiehen risteykseen, Perkkaantielle Ravitien risteykseen ja kurkijoen sillan alkuun. Helsingin alueella asennukset tehdään Maunulantiellä Pirkkolantien risteyksessä, Pirkkolantiellä Hämeenlinnantien pysäkkialueella ja Viikintiellä Pihlajamäentien risteyksessä. Lähdentien mukaan näissä paikoissa on tapahtunut eniten raiteille eksymisiä.

Opasteiden vaikuttavuutta arvioidaan tulevina viikkoina. Tiedotteessa kerrotaan, että Espoolla ja Helsingillä on työryhmä, joka pohtii liikennesuunnittelun näkökulmasta pidemmän aikavälin ratkaisuja tilanteeseen.

 

 

 

Lue myös:

    Uusimmat