Pikaiset suklaaherkut

Kun tekee mieli jotain hyvää ja silti hieman terveellisempää, kokeilepa seuraavia ideoita: Pikaisia Suklaaherkkuja tai Kuitusuklaata. Ne sopivat yhtä hyvin koululaisten tehtäväksi kesälomallaan kuin pienempien lasten kanssa perheen yhteiseen puuhasteluun, vaikkapa mökillä. Uunia ei näissä tarvita.

Pikaiset suklaaherkut

n. 40 kpl

4 dl Pikakaurahiutaleita
1 dl kookoshiutaleita
1 rkl vaniljasokeria
1 dl sokeria tai ½ dl hedelmäsokeria
½ dl kaakaojauhetta
50 g voita sulana
1 kananmuna
2 rkl mehua

Sekoita kaikki aineet hyvin keskenään. Pyörittele taikinasta käsin pieniä palloja ja kierittele ne lautasella kaura-kookoshiutale -seoksessa. Säilytä jääkaapissa. Valmiita nautittavaksi ilman uunia.

Vinkki: Lisäämällä ohjeeseen 50 g voita, n. ½ dl sokeria ja 1 tl leivinjauhetta voit ottaa taikinasta pikkulusikalla matalia nokareita uunipellille ja paistaa niitä 200 asteisen uunin keskitasolla n. 8 min.

Kuitusuklaa

n. 30 kpl

100 g tummaa suklaata sulana
1 banaani
3 dl Pikakaura+Kuitu -hiutaleita
1 dl rusinoita
1 rkl mehua

Pinnalle:
Pikakaura+Kuitu -hiutaleita
kookoshiutaleita

Sulata suklaa mikroaaltouunissa tai vesihauteessa. Hienonna banaani haarukalla. Sekoita kaikki aineet hyvin keskenään kiinteäksi seokseksi. Ota taikinasta nokareita pieniin karkkivuokiin tai pyörittele taikinasta käsin pieniä palloja ja kierittele ne lautasella Pikakaura+Kuitu + kookoshiutale -seoksessa. Säilytä jääkaapissa.

Reseptit: Arja Savela

Lue myös:

    Uusimmat