Pihlajanmarjahyytelön ohje?

Etsin syksyistä reseptiä, jossa on pihlajanmarjaa ja konjakkia...todennäköisesti hyytelönä. Sain muutamia vuosia sitten lahjaksi itsetehdyn pienen purkillisen. Hyvää oli! Vaan nyt ei löydy reseptiä, kun haluaisin kokeilla samaa ideaa!

Hei!
Tein alla olevalla ohjeella hyytelöä pari viikkoa sitten niin, että marjoista puolet oli pihlajaa ja puolet musta-marja-aroniaa. Tein tupla-annoksen eli marjoja oli yhteensä 4 litraa, mutta vettä ei ollut ihan tuplamäärää. Kun olin lisännyt mehuun hillosokerin (hyytelösokeripussin runsaimman annostelun mukaan) ja keitellyt sitä, lisäsin mukaan 1 dl konjakkia (n. 2 litralle hyytelöksi menevää hyytelösokerista mehua).
Ystävällisin terveisin, Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Pihlajanmarjahyytelö

  • 2 l pihlajanmarjoja
  • 4 dl vettä
  • hillosokeria (saman verran kuin valmista siivilöityä mehua)

Mittaa kattilaan marjat ja vesi. Keitä hiljalleen noin 30-40 minuuttia. Siivilöi marjat mehusta. Mittaa mehu takaisin kattilaan. Lisää hillosokeria yhtä paljon kuin sait keitettyä mehua. Keitä hiljalleen noin 10-15 minuuttia. Laita pari tippaa mehua kylmälle lautaselle. Jos tipat jähmettyvät, hyytelö on valmista.

Purkita hyytelö pieniin hyvin pestyihin ja kuumennettuihin purkkeihin. Sulje jäähtyneenä ja säilytä kylmässä.

Lue myös:

    Uusimmat