Pihla Viitala italialaiselokuvaan: Kovin casting, jossa olen ollut

Hannu ja Kerttu -elokuvassa näytellyt Pihla Viitala nähdään seuraavaksi italialaisessa elokuvassa.

Kesäkaverit-elokuvassa näyttelevä Pihla Viitala palasi hiljattain Italiasta, missä hän oli kuvaamassa elokuvaa. Aiemminkin kansainvälisissä tuotannoissa näytellyt Viitala kertoo, että työskentelytavoissa eri maiden välillä on eroa.

– Italiassa työtapa oli ihan totaalisen erilaista suomalaiseen verrattuna. Se oli hyvin italialaista, ja sitä oli hyvin kiehtovaa seurata, Pihla kertoi Kesäkaverit-elokuvan kutsuvierasnäytöksessä.

Elokuva, jossa Viitalalla on rooli, on nimeltään Latin Lover, ja Elokuvauutiset-sivuston mukaan sen ohjaa Cristina Comencini. Italialaiskomedia kertoo ryhmästä naisia, jotka saapuvat muistelemaan edesmennyttä filmitähteä ja naistenmiestä.

– Minun piti näytellä italiaksi, vaikka en edes puhu italiaa.

Pihla harjoitteli kieltä opettajan kanssa, ja nyt italia sujuu jo huomattavasti paremmin. Aksentti ei haitannut, sillä Viitalan roolihahmo oli ruotsalais-italialainen tyttö.

Elokuvassa nähdään mittava joukko tähtinäyttelijöitä. Mukana ovat esimerkiksi parhaan naisnäyttelijän palkinnon vuonna 1994 Cannesin elokuvajuhlilla voittanut Virna Lisi, Riddick-elokuvasta tuttu Jordi Mollá, sekä Pedro Almodóvarin elokuvien vakionäyttelijä Marisa Paredes.

– Siinä on kovin casting, jossa olen ikinä ollut. Italialaisia tähtiä, Viitala hymyili.

Pihla Viitala on nähty viimeksi valkokankaalla Hollywood-elokuvassa Hannu ja Kerttu: Noitajahti.

Syksyllä Viitala nähdään vaihteeksi teatterilavalla. Vuosien tauon jälkeen hänellä on rooli Teatteri Takomon näytelmässä.

– Yllätän itseni ja menen teatteriin. Siitä on seitsemän vuotta, kun olen viimeksi näytellyt teatterissa. Tekee varmasti hyvää päästä välillä teatterin lavalle, Pihla jutteli.

Lue myös:

    Uusimmat