Pihalta karannut koira puri ohikulkijaa Sipoossa – poliisi muistuttaa koiranomistajia huolellisesta kiinnipidosta

Vastuullinen koiran omistaminen ja kasvattaminen 8:05
Video: Huomenta Suomessa keskusteltiin koiran vastuullisesta omistamisesta ja kasvattamisesta. Video ei liity Sipoon tapaukseen.

Itä-Uudenmaan poliisi sai tänään ilmoituksen Sipoossa vapaana juoksevasta koirasta, joka oli puraissut ohikulkevaa naista jalkaan. Tapaus sattui hieman ennen aamukahdeksaa.

– Koira oli ilmeisesti karannut läheiseltä pihalta ja kävi kadulla kävelleen naisen jalkaan kiinni. Paikalle kutsuttiin poliisin lisäksi myös ambulanssi ja nainen näytti puremaa ensihoidon partiolle, kertoo yleisjohtaja Tomi Salosyrjä Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta.

Poliisi on tavoittanut koiran omistajan. Poliisille on tehty rikosilmoitus tapahtumasta.

Poliisi muistuttaa, että koirat täytyy pitää kiinni kaupunkialueella ja taajamissa joko hihnassa tai aidatulla piha-alueella. 

Jos koira käy sivullisen kimppuun, omistaja voi syyllistyä esimerkiksi vammantuottamukseen ja järjestyslain rikkomukseen.

– Ihmiset pitävät kesäaikaan koiria useammin pihalla kuin talviaikaan, joka on tietysti luonnollista. Kaikkien tulee kuitenkin varmistaa se, ettei koira lähde pihalta karkumatkalle, eli jos pitää koiraa vapaana piha-alueella, tulee aitauksen olla riittävän korkea ja pitävä, Salosyrjä muistuttaa.

Lue myös:

    Uusimmat