Pientä pintaremonttia -ohjelman muutos: Raikkautta ja tyyliä!

Tällä viikolla pienen pintaremontin tarpeessa on Riihimäkeläinen kerrostaloasunto. Huoneisto on kohtalaisen siistissä kunnossa, mutta asunnon wc ja kylpyhuone ovat jo siinä tilassa, että uusien asukkaiden löytäminen saattaisi olla haasteellista.

Länsitie 17 as 11, 11120 Riihimäki (Kerrostalo 3h+k, 75 m2)
Rakennusvuosi: 1972
Budjetti: 4000 €
Toteutuneet remonttikulut: 4300 €
Asunnon hinta-arvio alueen keski-arvon mukaan: 97 000 €
Hinta-arvio remontin jälkeen: 112 000 €

Riihimäki on vajaan 30 000 asukkaan kaupunki joka sijaitsee Helsingistä noin 70 kilometriä pohjoiseen. Kaupunki kasvaa koko ajan ja hyvät liikenneyhteydet pääkaupunkiseudulle ovat varmasti monien mieleen. Riihimäki sijaitsee valtatie 3:n varrella ja se toimii myös Helsingistä kulkevien lähijunien pääteasemana.

Riihimäelle asuntoa päivittämään matkustivat Henna, Katja ja Niina. Kolmikko oli samaa mieltä siitä, että asunto oli hieman vanhanaikainen boordeineen, paksuine koristelistoineen ja lämpimine sävyineen. Pohjaratkaisu koettiin kuitenkin toimivaksi joka antaisi hyvän lähtökohdan asunnon ilmeen kohotukselle.

Henna lähti panostamaan suunnitelmassaan huoneiston ilmeen raikastamiseen sekä valoisuuden lisäämiseen. Asunnon ongelmakohtaan eli kylpytiloihin Henna tarttuisi vaihtamalla huonokuntoisen kylpyammeen suihkukaappiin ja maalamalla paneelikatot valkoisiksi. Molemmissa tiloissa lisättäisiin säilytystilaa muun muassa avohyllyillä.

Myös eteisessä muutettaisiin säilytysratkaisuja ja siellä oleva avonaulakko korvattaisiin ovellisilla kaapeilla. Henna koki keittiön varsin siistiksi sekä toimivaksi ja siihen kohdistuisi vain pieniä muutoksia. Yleisilmettä selkeytettäisiin vaihtamalla puiset vetimet metallisiin ja poistamalla välitilan laatasta siirtokuvat.

Olohuoneessa seinät saisivat valkoisen maalipinnan sekä pitkä takaseinä harmaan värisävyn. Makuuhuoneissa tapetit saisivat lähteä ja ne maalattaisiin olohuoneen tapaan valkoisiksi sekä yhdellä tehosteseinällä. Huoneet stailattaisiin moderneilla lainakalusteilla.

Katjan muutosehdotukset perustettiin asuntoon jo valittuun eli harmaaseen ja graafisia kuvioita sisältävään tyyliin, oranssinsävyistä lattiaa unohtamatta. Eteisessä seinät uusittaisiin poistamalla boordi ja korvaamalla vihreä väri raikkaalla valkoisella. Suuresta makuuhuoneesta vaihdettaisiin lasiovi valkoiseksi laakaoveksi ja pienessä vaihdettaisiin tapetti, mutta muuten makuuhuoneissa tehtäisiin lähinnä pieniä stailausmuutoksia.

Olohuoneessa poistetaan oranssi tapetti ja tilalle laitettaisiin vaakaraitainen tapetti luomaan illuusiota leveämmästä huoneesta. Illuusiota korostettaisiin muuttamalla kalustejärjestystä avarammaksi. Keittiöön tehtäisiin kevyttä ilmeen kohotusta maalamalla välitilan laatat ja vaihtamalla kuivauskaapin ritilät. Suurimman osa remonttibudjetista haukkaisi märkätilat, joista vessaan vaihdettaisiin täysin uudet kalusteet. Kylpyhuoneen puolella ränsistynyt amme korvattaisiin suihkukaapilla ja samalla pesuallas poistettaisiin.

Tällä kertaa Niinan suunnitelma vetosi Riihimäen asukkaisiin parhaiten. Kuten muillakin suunnittelijoilla myös Niinalla pintaremontin pääpaino oli asunnon kylpyhuoneessa. Remontti aloitettiin siirtämällä kylpyamme ja pesuallas pois tilasta. Tämän jälkeen lattia sekä seinäpinnat pinnoitettiin ja ammeen tilalle asennettiin suihkukaappi. Näin tilaan saatiin modernin rauhallinen ilme joka varmasti houkuttelisi uusia asukkaita.

Olohuoneessa värimaailma yhtenäistettiin ja kalusteet järjesteltiin uudestaan. Oranssin värinen tapetti poistettiin ja seinä maalattiin vaalean harmaalla. Olohuoneeseen lisättiin valoisuutta keventämällä verhoja ja tuomalla moderni jalkavalaisin. Lopputulos viimeisteltiin ryhdikkäällä divaanisohvalla.

Pienessä makuuhuoneessa seinäpinnat uusittiin poistamalla vanhat tapetit ja maalamalla seinät valkoisiksi. Jotta huone saisi vähän lisää särmää, maalattiin sinne samanlainen harmaa tehosteseinä kuin olohuoneessa. Suurempaan makuuhuoneeseen oli remonttia jo tehty joten ilmettä uudistettiin vain kalustejärjestyksellä ja tavaran karsinnalla. Lopuksi molemmat huoneet stailattiin myyntikuntoon tekstiileillä ja pienillä kalusteilla.

Eteisessä oli levoton tunnelma useiden eri värisävyjen takia. Tilaa rauhoitettiin maalaamalla kaikki seinät sekä listat valkoisiksi ja stailaamalla se isolla matolla. Näin koko asunnon risteyskohdan ilme saatiin yhtenäiseksi muiden huoneiden kanssa.

Keittiöön tehtiin näkyviä muutoksia. Kaapistojen rungot olivat hyvässä kunnossa, mutta ovet saivat väistyä uusien valkoisten tieltä. Vetimet vaihdettiin rosterisiin ja samalla myös työtasot uusittiin. Keittiön välitila käsiteltiin samalla harmaalla maalilla kuin mitä kylpyhuoneessa oli käytetty. Keittiöön saatiin raikas ja harmoninen ilmapiiri jolle viimeisen silauksen antoi sinne tuodut uudet kalusteet.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja