Pienituloisuuden erot kasvaneet kerrostalolähiöiden ja pientaloalueiden välillä – pienituloisuus yleistyi kerrostalolähiöissä

5:39
Irja saa eläkettä 1300 euroa ja 24-vuotias Linnea 800 euroa toimeentulotukea – tällaista on olla köyhä Suomessa

Pienituloisuuden erot ovat kasvaneet kerrostalolähiöiden ja pientaloalueiden välillä, ilmenee Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tutkimuksesta.

Tulosten mukaan pienituloisuus yleistyi kerrostalolähiöissä verrattuna pientaloalueisiin vuosina 1997–2019 suurimmissa kaupungeissa.

Pienituloisten osuus työikäisistä kasvoi nopeimmin valmiiksi pienituloisimmilla alueilla, ja tämä liittyi niiden kerrostalovaltaisuuteen ja suureen ARA-vuokra-asuntojen osuuteen. Kaupunkien välillä ja niiden sisällä on kuitenkin eroja, eivätkä kerrostalolähiöt ole yhtenäinen huono-osaistuva aluetyyppi.

–  Pienituloisuus on yleistynyt 1990-luvun laman jälkeen enemmän 1970–1990-luvulla rakennetuilla alueilla kuin 1960-luvun alueilla, täydentää THL:n tutkimuspäällikkö Timo Kauppinen tiedotteessa.

Hänen mukaansa pienituloisuuden alueellisten erojen kasvun hillitseminen edellyttää sekä asuinympäristön riittävän laadun varmistamista kaikilla alueilla että yleisempää eriarvoisuuden kasvua hillitsevää politiikkaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja