Pieni Darcy-koira voi huonosti lennolla – lentohenkilökunta toimi ripeästi: "Uskon, että he pelastivat hengen"

0:47

JetBlue-yhtiön lentohenkilökunta pelasti Michele Burtin Darcy-koiran, joka alkoi kärsiä hengitysvaikeuksista lennon aikana.

Michele Burt matkusti JetBlue-yhtiön koneella perheensä ja koiransa kanssa, kun 3-vuotias koira alkoi kärsiä hengitysongelmista. Ranskanbulldoggi Darcy läähätti kovaa ja sen kieli ja ikenet alkoivat sinertää.

"Uskon, että Renaud ja Diane pelastivat hengen"

Lentohenkilökunnan jäsenet Renaud ja Diane ryhtyivät toimeen. Darcylle tuotiin happisäiliö ja -naamari, josta se sai hengittää.

– Panin happimaskin koiran kasvoille, ja muutamassa minuutissa se valpastui ja lyhyen ajan kuluttua se ei enää halunnut maskia. Uskon, että Renaud ja Diane pelastivat hengen. Jotkut voivat pitää elämän arvoa vähäpätöisenä, koska Darcy on koira, mutta itse en pidä, omistaja kiitti kirjeessään Facebookissa.

Koira voi loppulennon ajan hyvin

Koiraa auttanut Renaud ei ollut nähnyt vastaavaa koko 15-vuotisen uransa aikana. Aluksi hän oletti koiran olevan ylikuumentunut, mutta kun jääpalat eivät auttaneet sitä, avuksi piti keksiä jotain muuta.

– Soitin kapteenille ja sanoin "luulen, että minun pitää käyttää hieman happea" ja hän sanoi "anna mennä", Renaud kuvaa. 

Koira voi perheen mukaan loppulennon ajan hyvin.

"Olemme kiitollisia henkilökuntamme nopeista reaktioista"

JetBlue ilmoitti tiedotteessaan, että se haluaa varmistaa turvallisen ja mukavan matkan myös nelijalkaisille matkustajilleen.

– Olemme kiitollisia henkilökuntamme nopeista reaktioista ja iloisia, että kaikki mukana olleet saivat helposti henkeä, kun kone laskeutui, yhtiö vitsaili.

Aiemmin eri lentoyhtiöt ovat saaneet pyyhkeitä eläinten kohtelusta; United Airlinesin kuljettaman koiran piti tulla Kansasiin, mutta se lähetettiin vahingossa Japaniin. Toisella United Airlinesin lennolla pieni koira kuoli.

Hengitysongelmat yleisiä ranskanbulldoggeilla

Brakykefaalisen oireyhtymän oireita

 • Hengitysvaivat, kuten rohiseva ja vinkuva hengitys
 • Voimakas kuorsaaminen
 • Voimakas hengityslihasten käyttö
 • Kakominen
 • Alentunut rasituksensietokyky
 • Pyörtyily ja uniapnea eli hengityskatkokset unen aikana
 • Muut uniongelmat
 • Puklailu, vaahdon oksentaminen 

Ranskanbulldoggit kärsivät ulkomuotonsa aiheuttamista hengitysvaikeuksista.

Brakykefalia eli niin sanottu lyttykuonoisuus on alkujaan kehityshäiriö, josta on jalostuksen keinoin tehty rotuominaisuus. Se tuo kuitenkin mukanaan ongelmia, kun ahtaat ylähengitystiet vaikeuttavat hengitystä. Siksi koiran elimistö voi olla kroonisesti hapenpuutteessa.

Lyttykuonoisuus muun muassa alentaa koiran yleistä rasituksensietoa. Pehmeän kitalaen vuoksi koiran sisäänhengitys vaikeutuu, sillä kitapurje painuu henkitorven suulle ja estää samalla ilman pääsyn keuhkoihin.

Jos koira nukkuu usein lelu suussa, on mahdollista, ettei se kykene hengittämään nenän kautta unessa ollessaan. Lelu auttaa koiraa hengittämään. 

Koiran nenän ahtautta on mahdollista hoitaa leikkauksella.

Lue myös:

  Uusimmat

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja