Mainos

Pienen vauvan äiti päätyi peruuttamattomaan tekoon – perheellä ei ollut aavistustakaan masennuksesta

Joskus todellisuus on karumpi kuin voisi kuvitellakaan.

Kuvista voisi päätellä, että Allison Goldsteinilla olisi ollut täydellinen elämä. Hän oli naimisissa rakastamansa miehen kanssa ja pariskunnalle syntyi suloinen pieni tyttö, Ainsley. Mutta edes lähipiiri ei tiennyt, että Allison kamppaili synnytyksen jälkeistä masennusta vastaan.

Mistään ei olisi voinut päätellä, että Allisonilla oli paha olla.

Siksi hänen perheensä järkyttyi, kun hän kirjoitti monta sivua pitkän jäähyväiskirjeen, jätti 4 kuukauden ikäisen tyttärensä päivähoitoon, ajoi syrjäiselle hiekkatielle ja riisti oman henkensä.

Perhe ei ollut saanut minkäänlaista ennakkovaroitusta, sillä Allison piti masennuksen omana tietonaan. Hän esitti täydellisesti, että kaikki oli hyvin.

– Olen niin pahoillani, etten osannut kuvailla tätä kipua ja hakea apua, hän kirjoitti viimeiseksi jääneessä kirjeessään.

"Se voi tapahtua kelle vain"

Allisonin surunmurtama perhe rikkoo nyt hiljaisuuden, jota Allison ei itse pystynyt rikkomaan. He toivovat, että kertomalla Allisonin tarinan he voisivat pelastaa henkiä – vaikka vain yhden – ja siksi he rohkaisevatkin perheitä kaivamaan syvemmältä ja kysymään tiukkoja kysymyksiä silloinkin, kun kaikki näyttäisi olevan hyvin päällisin puolin.

– Jos tämä voi tapahtua Allisonille, se voi tapahtua kelle vain, Allisonin äiti Carol Matthews sanoo.

– Vain päiviä aiemmin hän oli onnellisimmillaan, ja hymyili, jatkaa puolestaan isä.

– Se, että menettää sisaren ja parhaan ystävän 32 vuoden jälkeen, eikä sen nähnyt tapahtuvan. Tarkoitan, että ei sitä pystynyt näkemään, että tämä tavallinen tuore äiti hajosi niin perusteellisesti, niin nopeasti... Halusin varoitussignaaleja. Halusin isoja hälytyskelloja, Allisonin sisar Mallory Hudson kuvailee.

Koska mitään merkkejä ei ollut, hänen perheensä puhuu nyt ääneen surustaan kehottaen puolisoita ja perheenjäseniä auttamaan vielä vähän enemmän tuoreita äitejä varmistaakseen, etteivät hekin piilottele masennustaan, esittäen, että kaikki on hyvin, mutta samalla suunnitellen pakoa pois.

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä.

Adrienne Griffen, virginialaisen synnytyksen jälkeisen masennuksen tukiryhmän perustaja, sanoo itsemurhan olevan suurin kuolinsyy naisilla ensimmäisenä vuonna synnytyksen jälkeen.

Synnytyksen jälkeinen masennus ja psykoosi saavat tuoreen äidin uskomaan kaikkia kamalia valheita itsestään ja elämästään. Äiti luulee, että tilanne tulee aina olemaan sama, eikä mitään ulospääsyä ole. Että hänen perheellään olisi asiat paremmin ilman häntä. On ystävien ja perheenjäsenten tehtävä olla aktiivisia ja auttaa äitiä näkemään totuus. Vaikka ei olisikaan mitään syytäkään epäillä minkään olevan vialla, kannattaa tuoretta äitiä katsoa tarkoin silmin.

Sen Allisonin perhe haluaa kaikkien tietävän. Siksi he puhuvat avoimesti omasta surustaan.

– Se sairaus valehteli hänelle. Se muutti kaikki hänen muistonsa äitiydestä ja vaimona olemisesta – monet asiat – se vain valehteli hänelle. Ja se on kamalaa, se on pelottavaa ja sitä tapahtuu paljon, paljon enemmän kuin tajuammekaan, Allisonin sisko sanoo.

Allisonin perhe auttaa nyt huolehtimaan Ainsley-vauvasta, jolle perhe aikoo kertoa, kuinka syvästi äiti häntä rakasti.

Video: Tältä masennus näyttää.

3:08

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.