Kohta voit ehkä tienata rahaa Facebook-julkaisuillasi

Sosiaaliset mediapalvelut pyrkivät jatkuvasti uudistamaan itseään, jotta asiakkaat eivät siirtyisi tuoreempien kokemusten pariin. Facebook harkitsee nähtävästi toimintoja, joiden avulla käyttäjät voisivat tienata rahaa julkaisuillaan.

The Vergen mukaan Facebook on tällä viikolla jakanut käyttäjilleen kyselyä, joka antaa viitteitä palvelun tulevaisuudesta. Kysymysten perusteella vaikuttaa hyvin mahdolliselta, että Facebook-julkaisut voisivat jatkossa kerätä julkaisijalleen rahaa.

Harkinnassa on pitkä lista erilaisia ansaintatapoja. Suoraa rahankeräystä edustaa mahdollisuus pyytää seuraajilta rahaa niin sanotun tippipurkin tai muunlaisten lahjoitusten muodossa. Toinen tapa olisi liittää julkaisuun toimintaan kutsuva painike, kuten ”Osta lippu” tai ”Ilmoittaudu tästä”.

Näiden ohella Facebook näyttää harkitsevan saamiensa mainostulojen jakamista käyttäjien kanssa tietyissä tilanteissa. Lisäksi luvassa saattaa olla jonkinlainen sponsorisopimusten markkinapaikka, jossa käyttäjät voisivat tehdä diilejä brändien kanssa ja tienata näin rahaa julkaisemalla kyseisiin brändeihin liittyvää sisältöä.

Facebook ei toistaiseksi tarjoa suoria tapoja, joilla yksittäinen käyttäjä voisi tienata rahaa palvelua käyttämällä. Muissa palveluissa, kuten YouTubessa, on sen sijaan nähty erilaisia ansaintamalleja. Uudet tuulet saattavatkin olla reaktio trendiin, jossa reaaliaikainen ja henkilökohtainen jakaminen on alkanut valua kilpaileviin palveluihin. Tässä vaiheessa on toki vielä hyvä muistaa, että pelkkä kysely ei takaa kaikkien – tai yhdenkään – uuden ansaintamenetelmän saapumista Facebookiin.

Lue myös:

    Uusimmat