"Pettyykö mies, kun olenkin eri näköinen?" Näin suomalaisnaiset suhtautuvat meikittömyyteen

Brittinaisista noin 80 prosenttia odottaa ainakin kuukauden ennen kuin paljastaa todelliset, meikittömät kasvonsa uudelle kumppanille. Miten suomalaiset naiset toimivat? Kauneusvinkit kysyi!

Brittinaisista 80 prosenttia odottaa vähintään kuukauden ennen kuin näyttäytyy ensimmäistä kertaa ilman meikkiä kumppanilleen – miten suomalaiset naiset toimivat? Kauneusvinkit kysyi asiaa lukijoiltaan. Tällaisia olivat tulokset!

Milloin näyttäydyt meikittä kumppanillesi?

1. Ensimmäisten yökyläilyiden yhteydessä.(noin 55 prosenttia)

2. Heti, koska olen useimmiten meikittä. (noin 29 prosenttia)

3. Kun suhde muuttui vakavaksi.(12,5 prosenttia)

4. En koskaan. (noin 3 prosenttia)

Kauneusvinkit-kyselyssä annettiin yhteensä 680 ääntä.

Rampa ja alaston ilman meikkiä

Yli kolmannes naisista herää kumppaniaan aikaisemmin, jotta voisi lisätä salaa ehostetta ja noin 60 prosenttia luottaa iholle epäterveelliseen niksiin: meikkejä ei pestä ennen nukkumaanmenoa, jotta aamulla ei tarvitsisi herätä meikittä. Naiset eivät Daily Mailin uutisoiman kyselyn mukaan halua, että kiinnostava kumppani näkee heitä meikittä ennen kuin toinen todella tunnetaan: noin 17 prosenttia odottaa miltei 2 kuukautta, 16 prosenttia kolmesta kuuteen kuukauteen.

Kauneusvinkit-sivuston kyselyssä 55 prosenttia vastanneista näyttäytyi ensimmäisten yökyläilyden yhteydessä meikittä, noin 12 prosenttia, kun suhde muuttui vakavaksi. Näin valintaa perusteltiin:

"Ensimmäisen yhteisen yökyläilyn yhteydessä. En ole ujo itsestäni ilman meikkiä, koska en meikkaa paljon ja ihoni on hyvässä kunnossa. En tehnyt asiasta isoa numeroa, vaan käyttäydyin kuten aina ja sain positiivista palautetta ulkonäöstäni ilman meikkiä, mikä on aina mukava juttu!"

"Silloin, kun käytiin ensimmäistä kertaa yhdessä saunassa. Ajattelin, että pettyyköhän hän, kun olenkin meikittä aika eri näköinen ja ihoni oli melko huonossa kunnossa. Nykyisin pystyn olemaan hänen seurassaan helposti ilman meikkiä, kun näppylöitäkään ei ole niin paljoa."

"Ensimmäisen yön jälkeen aamulla suihkussa, kun pesin meikit pois hän sanoi, että olen kaunis. Omasta mielestäni näytin Alice Cooperilta."

"Oma meikkini on aina aika luonnollinen: ripsaria, meikkivoidetta pikkurillin pään verran, puuteria, valokynää ja poskipunaa. En näytä kovinkaan erilaiselta meikin kanssa ja meikittä. Se oli varmaan yksi isoimmista syistä, miksi uskalsin näyttää "todellisen minän" jo niin aikaisin."

"Kumppanini näki minut ilman meikkiä jo kauan ennen kuin aloimme seurustelemaan, kun olimme samassa talossa isommalla porukalla yötä. Miksi? Siksi, koska tapanani ei ole meikata öisin enkä tapaa meikittömiä kasvojani häpeillä, päinvastoin. On ihanaa olla kaunis ja laitettu, ja laittaudun aina esim. töihin mennessäni, mutta tärkeää on myös uskaltaa olla juuri sen näköinen kuin on. Kenen tahansa edessä, ei vain kumppaninsa."

"Emme vielä silloin edes seurustelleet. Illalla pesin meikit pois, enkä seuraavana päivänäkään meikannut ollenkaan. Mökillä oli luonnollista olla ihan luonnollisena. Meikittäkin sain kuulla olevani kaunein kaikista."

"Ensimmäisen kerran, kun mentiin yhdessä nukkumaan, sillä pesen aina meikit yöksi pois. Eipä tainnut edes huomata."

"Ensimmäisellä kerralla, kun olin hänellä yötä. Menin meikit päällä nukkumaan, koska en kehdannut olla ilman meikkiä hänen seurassaan, mutta pakko oli kuitenkin käydä suihkussa, joten kultani näki minut ilman meikkiä. Meikkasin tosin melkein heti uudet meikit."

"Aina kun olin poikaystävän luona, heräsin puolta tuntia häntä aikaisemmin, että ehdin meikkaamaan ennen kuin hän herää. Kerran sitä painoi vahingossa torkun pois ja heräsin paniikissa, kun herra oli jo hereillä. Mies sanoi, että ei sitä meikkiä tarvitse mennä suttaamaan heti aamusta. Nykyään saan olla niin kauan ilman meikkiä kuin haluan. Mikä helpotus!"

"Rehellisesti? Olen seurustellut neljä vuotta kumppanini kanssa, ja hän näki minut ensi kertaa täysin meikittä vasta alle vuosi sitten. Minulle meikki edustaa omaa identiteettiäni niin vahvasti, että koen olevani alaston, vaivaantunut ja jopa rampa ilman sitä. Koska peili on minulle ollut pitkän, pitkän aikaa vihollinen, olen myös hävennyt omaa ulkonäköäni, kasvojani. Kun nuorempana naisenalkuna saapastelin ilman meikkiä, moni sanoi minulle näyttäväni "suorastaan sairaalta". Se sattui. Tiedostan toki, että kyseessä saattoi olla tottumiskysymys: minut on aina nähty arjessa ehostettuna. Moni varmaan ihmettelee, miten tässä onnistuin. Emme asu kumppanini kanssa yhdessä. Yökyläilyjen aikana saatoin reippaasti nukkua niin, etten pessyt ripsivärejäni yöksi pois (muutoin kyllä pesin kasvot). Aamulla sitten pesin meikit kokonaan – ja laitoin heti perään uudet. Nyt "uskallan" jo olla ilman meikkiä kumppanini seurassa, mutta edelleen heitän vaivautuneena vitsiä siitä, että hänen viereensä kömpii zombie… Vaikka hänen mielestään näytän söpöltä ilman meikkiä. Söpöltä zombilta."


Niin Daily Mailin uutisoimaan kyselyyn kuin Kauneusvinkit-sivustonkin suomalaisnaisille osoittamaan kysymykseen vastanneista kolme prosenttia kertoi, ettei ollut koskaan näyttäytynyt kumppanillensa meikittä. Miksei? Syy saattaa löytyä siitä, että valtaosa naisista näyttää mielestään paremmalta ehostettuna, eikä olo tunnu itsevarmalta paljain kasvoin.

Kyselyn toteutti brittiläinen kestopigmentointeihin erikoistunut yritys, asiasta uutisoi Daily Mail.

Lue myös:


AVA / Jenni Junkala

Kuvat: Shutterstock

Osittainen lähde:Daily Mail Female / 2013

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja