Petteri Sihvonen väläyttää Leijonien kivikovaan olympianippuun yllätyskorttia – "Jukalle terveisiä"

18:13
Maalikimara! Leijonilta huikaiseva avauserä Tshekki-ottelussa.

Petteri Sihvonen on vaikuttunut Leijonien hyökkääjän Valtteri Filppulan esityksistä Karjala-turnauksessa. Jopa siinä määrin, että MTV Urheilun asiantuntija tarjoaa kokenutta hyökkääjää Suomen neloskentän sentteriksi Pekingin olympialaisiin. 

Pääkuvan videolla Leijonien Tshekki-voiton avauserän maalit – kaikki komeita osumia!

Leijonien paitaan neljän ja puolen vuoden tauon jälkeen palannut Filppula, 37, on vakuuttanut Sveitsin liigassa ja nyt maajoukkueessa hyvästeltyään NHL-jäät viime kauden jälkeen. 

Päävalmentaja Jukka Jalonen katsastaa Karjala-turnauksessa pelaajia pääasiassa kevään MM-kotikisoihin, mutta Sihvosen papereissa nipusta kaksi pelaajaa on jo nyt lähellä Pekingin olympiajäitä.

Puolustaja Sami Vatasen asiantuntija mainitsee jo lähes varmana nimenä, yli tuhannen NHL-runkosarjaottelun Filppulan yllätyskorttina. 

– Näin, että Jalonen pohti jossain sitä, että kuka olisi olympialaisissa nelossentteri. Jukalle terveisiä, ota Filppula, Sihvonen aloittaa.

– Hän on niin kovassa luistelukunnossa ja sijoittuu hyvin, että voisi varmasti hoitaa sen tehtävän.

Sihvonen uskoo, että Pekingin olympiajoukkueen hyökkäyksestä tulee sentterivetoinen, sillä NHL:ssä on paljon potentiaalisia pelaajia, jotka voivat pelata sekä sentterinä että laidassa. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Laiturin hommat onnistuvat myös Filppulalta, mutta Sihvonen näkisi kokeneen pelurin olympiajoukkueessa juuri keskushyökkääjänä. 

– Hän on aivan kuin eri pelaaja nyt kuin parina viimeisenä NHL-kautenaan, asiantuntija summaa. 

Filppula on osunut Karjala-turnauksessa niin Venäjää vastaan torstaina kuin Tshekki-voitossa lauantaina. Suomi pelaa sunnuntaina turnausvoitosta Ruotsia vastaan. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja