Leijonien hämmentävä maaliryöppy riitti – debytantti isona sankarina Tshekki-voitossa

Leijonat otti 4-2-voiton Tshekistä jääkiekon Karjala-turnauksessa reilun 9 000 katsojan edessä Helsingissä lauantaina.

Pääkuvan videolla Leijonien maalit avauserässä – kaikki komeita osumia!

Suomi sai otteluun unelma-alun. Leijonat osui ensimmäisen kerran jo ajassa 1.17 ja johti 3-0 reilun vartin pelin jälkeen – maalintekijöinä Toni Rajala, Niko Ojamäki ja Jere Innala

Avauserä oli hämmentävä, sillä Tshekin maalivahti Miroslav Svoboda ei saanut kirjattua edes yhtä torjuntaa ennen kolmea takaiskua. Leijonat-debyyttinsä tehnyt Niclas Westerholm torjui puolestaan 16 kertaa ensimmäisellä 20-minuuttisella.

Maalille Lukes Stepanin vaihtanut Tshekki iski toisessa erässä kaksi kavennusta. Petr Kodytek ja Matej Blumel antoivat toivoa vieraille.

Valtteri Filppula laukoi 4-2-maalillaan Leijonille lisää hengitystilaa ajassa 46.35. Ja kun 29 kertaa torjunut Westerholm vakuutti maalillaan, Suomi juhli voittoa lauantai-illassa.

Leijonat päättää Karjala-turnauksen Ruotsi-ottelulla sunnuntaina. Panoksena on turnausvoitto, sillä molemmat ovat voittaneet Tshekin ja Venäjän.