Petteri Orpon kommentti Kaikkosen isyysvapaasta sai myrskyisän vastaanoton: "Vuoden noloin ja typerin kommentti" – näin puolustelee kritiikkiään

Petteri Orpon kommentti sai tuohtuneen vastaanoton.

Kokoomuksen puheenjohtajan Petteri Orpon kommentti puolustusministeri Antti Kaikkosen (kesk.) isyysvapaasta kerää kritiikkiä Twitterissä.

Orpo kommentoi Kaikkosen tammikuussa alkavaa isyysvapaata lauantaina yleisötilaisuudessa Uudessakaupungissa, kertoo Uudenkaupungin Sanomat.

– En ymmärrä, miksi Kaikkonen jää isyysvapaalle juuri nyt, kun hän voisi jäädä vasta vaalien jälkeen. Meillä on Nato-prosessi kesken ja Antilla on siitä kaikki tieto, Orpo vastasi yleisön kysymykseen.

Kritiikkiä kommentista

Viestipalvelu Twitterissä kommentti otettiin vastaan kritiikin saattelemana.

Kansanedustajakollega Mikko Kärnän (kesk.) mielestä kyseessä oli jopa vuoden noloin ja typerin kommentti.

– Ilmeisesti Petteri Orpo on unohtanut, että lapset kasvavat nopeasti eivätkä odota. Sitä parasta hetkeä jos jää odottamaan isyysvapaille, niin sitä ei koskaan tule. Olen tosi ylpeä Antti Kaikkosen rohkeasta ratkaisusta. Täysi tuki. Orpolta vuoden noloin ja typerin kommentti, Kärnä twiittasi lehdestä otetun kuvan kera.

Vanhanaikaista ajattelua

Samainen kuva lehden sivusta on levinnyt laajemminkin kirpeiden kommenttien saattelemana. Moni näki Orpon kommentin olevan erikoinen tasa-arvon näkökulmasta.

– Petteri Orpo on mielestäni fiksu, mutta miten (just ennen vaaleja) suusta tulee tällaisia sammakoita? Kiljuvat naiset pysyköön kotona hoitamassa lapsia, miehen työ menee aina edelle? Teknologiateollisuuden viestintäpäällikkö Marjo Ollikainen kysyi.

Twitterissä haluttiin lisäksi tietää, edustaako Orpon kommentti kokoomuksen virallista linjaa.

Orpo: Pohdinta jatkui

Orpo sanoo STT:lle, että lehden käyttämä sitaatti oli osa hänen pohdintaansa, joka myös jatkui kyseisen lainauksen jälkeen.

– Muistaakseni niin, että jokainen perhe tekee omat ratkaisut enkä minä voi niitä tietää, Orpo sanoo.

Laki ei tunnista ministereille perhevapaajaksoja, joten virallisesti Kaikkosen on vapaata varten erottava tehtävästään. STT:lle Orpo kehuu Kaikkosen toimintaa tehtävässä.

–  Meillä on erinomainen puolustusministeri, ja on ehkä huoli siitä, miten asiat hoituvat. Mutta ymmärrän sen, että jokainen perhe tekee omat ratkaisunsa.

Kaikkonen aloittaa isyysvapaansa 5. tammikuuta ja palaa töihin maaliskuun alussa. Puolustusministerinä toimii tuona aikana Mikko Savola, joka on toiminut eduskunnassa pitkään puolustusvaliokunnan jäsenenä tai varajäsenenä.

Katso myös video: Kokoomuksen Petteri Orpo kertoi Linnan juhlissa, kuka on hänen mielestään Suomen aliarvostetuin presidentti.

Kokoomuksen Petteri Orpo kertoo, kuka on hänen mielestään Suomen aliarvostetuin presidentti 3:04

Lue myös:

    Uusimmat