Petri Kontiolan jäähy kostautui, Joona Ikonen ratkaisi dramaattisen Tampereen paikallisen – näin SM-liigassa pelattiin perjantaina

Maalikooste: Tappara - Ilves 5:02
Videolla maalikooste Tapparan ja Ilveksen ottelusta.

Jääkiekon SM-liigassa perjantain kierroksella ohjelmassa oli viisi ottelua.

Katseet kääntyivät erityisesti Tampereelle, missä ohjelmassa oli kauden kolmas paikalliskamppailu. Voittaja oli sama kuin kahdella aiemmalla kerralla.

Ilves siirtyi taistossa kahdesti johtoon. Tappara tuli joka kerta rinnalle ja paineli jo johtoon. Adam Clendening tasoitti kuitenkin pelin illan toisella osumallaan ajassa 54.37.

Dramaattinen kamppailu eteni jatkoajalle, missä Tapparaan palanneen Petri Kontiolan koukkaamisjäähy kostautui. Seuranneella ylivoimalla Oula Palve jakoi syötön ja viime viikolla Leijonien mukana ollut Joona Ikonen latasi Ilvekselle 4–3-voittomaalin.

Ilves kömpi nyt kahden pisteen päähän sarjaa johtavasta Tapparasta. Kirvesrinnoilla pisteitä on 45, kun taas Ilveksellä niitä on 43.

Kuopiossa KalPa jatkoi mykistävää kotivirettään, kun se kaatoi Kärpät 5–2. KalPalta esillä olivat tehot 1+2 tehnyt Juuso Mäenpää ja kolme syöttöä kerännyt Colby Sissons.

Voiton myötä sarjan paras kotijoukkue KalPa (33) nousi neljän pisteen päähän Kärpistä (37). KalPa on sijalla viisi ja Kärpät on sijalla neljä. Joukkueet kohtaavat uudelleen heti huomenna Kuopiossa.

Perjantain SM-liigakierroksen lopputulokset:

KalPa–Kärpät 5–2
Pelicans–Ässät 3–2
SaiPa–HIFK 3–5
Sport–TPS 4–2
Tappara–Ilves 3–4 ja.

Lue myös:

    Uusimmat