Petra Ollin suuri päivä – uran ensimmäinen MM-kulta tarjolla, vastustaja voitti edellisen kohtaamisen

24-vuotiaalla Petra Ollilla on tänään mahdollisuus saavuttaa painiuransa tähänastinen kruunu: maailmanmestaruus.

Olli on kaksinkertainen Euroopan mestari, tuorein kulta on tältä keväältä. MM-kisoista hänellä on yksi hopea, vuodelta 2015, kun hän paini vielä 58-kiloisten sarjassa.

Tänään Olli kohtaa 65 kilon sarjan MM-finaalissa Kanadan Danielle Lappagen. Vastustajalla ei ole MM-tasolta vielä mitalia, mutta hän on ollut Budapestissa vakuuttava.

Lappage on paininut kisoissa yhden ottelun enemmän kuin ykkössijoitettu Olli, sillä hän aloitti karsinnoista. Kanadalainen voitti avausottelussaan Venäjän Maria Kuznetsovan 14-1 ja seuraavaksi kyytiä sai Mongolian Bolortuya Khurelkhuu luvuin 10-0.

Puolivälierävoiton Lappage otti samoin luvuin kuin Olli omassaan, 6-2, ja välierässä hän oli hurjana: Azerbaidzhanin Irina Petrovna kaatui murskaavasti 11-0.

Ollin eilinen päivä ei ollut lainkaan yhtä vakuuttava. Avausottelu Sofija Georgievaa vastaan päättyi 4-4, Olli meni jatkoon arvokkaamman suorituksen perusteella.

Puolivälierässä Intian Ritu Ritu oli helpompi pala, Ollin voittotulos 6-2. Päivä huipentui melkoiseen tahtovoittoon. Japanin Ayana Gempei meni 6-4-johtoon, kun aikaa oli vain 11 sekuntia. Olli teki viime hetken hyökkäyksen ja sai kaksi pistettä. Hän voitti myös välieränsä parempiarvoisen yksittäisen suorituksen ansiosta.

– Siinä tuli epätyypillinen alku, että heitin nelosen heti alkuun ja aloin passailemaan. Niinhän siinä kävi, että Japanin tyttö tuli rinnalle ja ohi, ja meinasi käydä kalpaten. 11 sekuntia jäi kelloon, niin Ahto (valmentaja Ahto Raska) huusi, että jalkoihin meno ja siitä silmät kiinni ja sinne päin. Onnistui tällä kertaa, Olli sanoi ottelun jälkeen MTV Sportille.

– Minua on aina opetettu niin, että matsi on ohi vasta, kun tuomari viheltää viimeisen kerran. Onhan tuo tosi asia, että ihmeitä pitää tapahtua, kun 11 sekuntia on enää jäljellä. Tällä kertaa tapahtui ihme ja oma liike onnistui.

Avauspäivä ei ollut siis Ollilta täydellinen. Tiedossa on myös se, että finaalivastus on vielä aiempia kovempi, sillä Olli hävisi Lappagelle aiemmin tällä kaudella.

– Petralla jäi petrattavaa, Olli summasi välierän.

Finaali-ilta alkaa kello 19.00 Suomen aikaa. 65-kiloisten finaali on alustavassa ohjelmassa vuorossa ensimmäisenä.

Lue myös:

    Uusimmat