Petra Olli vietti koronakevään miesystävänsä luona Tallinnassa: "Olin siellä vapaaehtoisesti jumissa"

4:42
Petra Olli kertoo, miksi ammattiura päättyi.

Petra Olli vierailee seuraavassa Penkinlämmittäjät-jaksossa. 

Maikkarin uusi Penkinlämmittäjät-viihdeohjelma käsittelee ajankohtaiset urheilu-uutiset ja -ilmiöt omalla tavallaan, joka kutkuttelee sporttifanaatikkojen lisäksi myös niitä, joille urheilu on kirosana. Studiossa nähdään vakiopanelistien lisäksi viikoittain vaihtuva vieras. 

Tulevana keskiviikkona 23. syyskuuta studioon Penkinlämmittäjien verbaalivyörytykseen astelee painin maailmanmestari Petra Olli. Olli kertoo itsekin olevansa kova penkkiurheilija. 

– Perhe on penkkiurheiluperhettä. Sieltä penkiltähän ne parhaimmat ammattilaiset tulee. Kyllä siellä kommentoidaan välillä aika kriittisestinkin, onneksi ne jää vaan kodin seinien sisäpuolelle, hän nauraa.

26-vuotias Olli yllätti suomalaiset helmikuussa ilmoittamalla päätöksestään lopettaa uransa. Olli voitti urallaan maailmanmestaruuden sekä kaksi EM-kultaa. Juuri keväällä, kun Olli ilmoitti päätöksestään, ensimmäinen korona-aalto sai Suomen sulkemaan rajansa. Nainen suuntaisi tuolloin virolaisen miesystävänsä Indrekin luokse. 

– Olin siellä vapaaehtoisesti jumissa kolmisen kuukautta. Siellä tuli oikeastaan rauhoituttua ja liikuttua. Vähän kaukana kaikesta, omissa oloissaan, hän kertoo.

Urheilu on edelleen iso osa Ollin elämää. Hän on kuitenkin ottanut kesällä rauhallisemmin, kuin ammattiurallaan.

– Kyllä sitä edelleen tulee päivittäin liikuttua, en ole enää itteäni vetänyt ihan äärirajoille, niin kuin urheilu-uralla.

– Lokakuun puolessa välissä aloitan Kuortaneella valmentajan ammattitutkinnon opiskelemisen. Mulla on myös oma juniortiimi Kuortaneella. Opiskelua ja tiimiä pystytään hyvin yhdistämään. En vielä tässä vaiheessa osaa sanoa onko se valmentaja se kokopäivätyö mitä haluan, mutta haluan antaa paljon nuorille, opastaa. Toivottavasti saataisiin nuoria ja massaa painin pariin, hän summaa. 

Penkinlämmittäjät MTV3-kanavalla keskiviikkoisin kello 21Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja