Penkinlämmittäjät-panelisti Pilvi Hämäläiseltä vinkeä penkkiurheilupaljastus: "Siihenhän ne Suomen mäkihyppytulokset kariutuivat"

1:50
Penkinlämmittäjät-ohjelman formulasketsiä tähdittävät Ville Myllyrinne ja Pilvi Hämäläinen.

Uudessa Penkinlämmittäjät-ohjelmassa nähtävä Putous-tähti Pilvi Hämäläinen paljastaa olevansa keihäänheiton kaksinkertainen piirinmestari, jolla on myös mittava penkkiurheilukokemus.

MTV3-kanavalla alkaa tänään keskiviikkona 2.9. uusi urheilun ilmiöitä ja ajankohtaisia asioita käsittelevä viihdeohjelma, kun Ile Uusivuoren luotsaama Penkinlämmittäjät ottaa paikkansa syksyn keskiviikkoillassa.

Vakiopanelistien joukossa on myös Putous-tähti Pilvi Hämäläinen, jolla itselläänkin on melkoinen urheilutausta.

– Urheilin nuorempana todella paljon. Olen keihäänheiton kaksinkertainen piirinmestari, kertoo Hämäläinen, joka on osallistunut piirinmestaruuskisoihin myös kiekonheitossa.

Lisäksi lajirepertoaariin kuuli pitkään jääkiekko, ja myös mäkihyppy on Lieksasta kotoisin olevalle näyttelijälle tuttu laji.

Hämäläinen tunnustaa olleensa varsinkin nuorempana myös todella kovan luokan penkkiurheilija. Lapsuudessa hiihtokisoja käytiin katsomassa livenäkin.

– Lieksassa oli jotkut hiihdon SM-kisat. Äiti maalasi mulle kuusia naamaan ja kirjoitti otsaan Isometsä. Kannustin siis Jari Isometsää. Pikkusiskolle äiti piirsi kasvoille Ketun, koska hän kannusti Sami Repoa, muistelee näyttelijä, joka sai samalla reissulla myös nimikirjoituksen kannustamaltaan karpaasilta.

– Myös yleisurheilu on ollut mulle tosi tärkeää, ja joskus seurasin fanaattisesti myös formuloita.

Hänellä saattaa olla selitys myös siihen, miksi Suomen mäkihyppymenestys on ollut heikkoa viime vuosina.

– Kehitin mäkihyppykisoja katsellessa oman omenansyöntityylin. Syön ensin kaikki kuoret ja sitten kun suomalainen hyppää, pitää mahdollisimman nopeasti pikkuhiljaa syödä omenaa. Mitä nopeammin saa syötyä omenaa, sitä pidemmälle suomalainen hyppää, Hämäläinen taustoittaa.

– Kun tämän muistin, olin silleen, että ei helkkari! Sen jälkeen, kun lopetin omenoiden syömisen ja mäkihypyn katsomisen, niin siihenhän ne Suomen mäkihyppytulokset kariutuivat. Olen nyt aika paljon vartijana. Pitäisi varmaan alkaa taas syödä terveellisemmin, hän nauraa.

Myös toinen Hämäläisen lapsuuden urheiluidoleista löytyykin mäkihypyn parista.

AP Nikkola! Mä olin tosi ihastunut häneen ja ajattelin, että menen naimisiin hänen kanssa.

Hämäläinen muistaa fanittaneensa intohimoisesti myös Mika Häkkistä jo ennen kuin tämä napsi maailmanmestaruuksia F1-sarjassa.

– Myös Mika Häkkistä rakastin ja hänenkin kanssaan minun piti mennä naimisiin. Kuuluin myös McLaren-fanclubiin ja minusta piti tulla ensimmäinen nainen, joka voittaa F1-maailmanmestaruuden.

Viime aikoina Hämäläinen ei ole juuri seurannut urheilua.

– Olen aika pihalla urheilutuloksista. En oikeastaan tiedä, miksi minut on valittu tähän ohjelmaan. Olen onneksi hyvä nauramaan muiden jutuille.

Penkinlämmittäjien muina vakiopanelisteina toimivat Jarkko Ruutu, Eva Wahlström, Tero Tiittanen, Paula Noronen, Ville Myllyrinne, Tommy Lindgren ja Mikko Töyssy.

Penkinlämmittäjät 2. syyskuuta alkaen keskiviikkoisin kello 21 MTV3-kanavalla!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja