Pesetkö rintaliivisi vain kerran kuukaudessa? Saatat ruokkia "opportunistimikrobien" kasvua

Rintaliivejä pitäisi pestä useammin kuin moni tajuaakaan.

Käytätkö sinäkin muutamia rintaliivejä siten, että yhdet ovat ylläsi, toiset pyykkikorissa ja kolmannet kaapissa? Se ei ehkä kannata – rintaliivejä pitäisi nimittäin pestä useammin kuin moni tajuaakaan.

Fusion.netin toimittaja päätti kysyä asiantuntijoilta, miten usein rintaliivit tulisi pestä. Artikkelin kirjoittanut Isha Aran tunnustaa, että on laiska pesemään rintaliivejään – hän voi käyttää samoja liivejä viikkoja.

Aran otti yhteyttä mikrobiologian ja patologian professoriin, jonka mukaan rintaliivejä tulee kohdella kuin muitakin alusvaatteita.

– Ne pitäisi pestä päivittäin, tai vähintään joka toinen päivä, professori Philip Tierno neuvoi.

Mikrobiologian ja immunologian asiantuntija Michael Schmidtin mukaan jatkuva käyttö varmistaa, että rintaliivit on kyllästetty käyttäjän ihon öljyillä.

– Tämä tukee mikrobien kasvua. Mikrobit siirtyvät iholta vaatteeseen. Jos et pese liivejä kuukausiin, tulet todennäköisesti kohtaamaan "opportunistimikrobeja", joita ihmisistä ei yleensä löydy, Schmidt sanoo.

Kuulostaa ällöltä, mutta onko se vaarallista?

Ei välttämättä.

– Jos liivien käyttäjän iho on ehjä, ongelmia ei pitäisi syntyä, kunhan hygieniasta huolehditaan, Schmidt toteaa.

Aran päätti tutkia asiaa syvemmin. Hän lähetti kaksi kuukautta sitten pestyt rintaliivinsä testattavaksi Toledon Yliopiston lääketieteen keskukseen.

Liiveistä löytyi normaaleja ihon ja ympäristön kasvustoa. Laiskoilla pyykkääjillä ei siis ole välitöntä aihetta huoleen.

Lähde: Fusion.net

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja