Perutaanko uusi F1-kisa? Tapahtuman järjestäminen oikeuden puntarissa

F1-kauden viides osakilpailu on määrä ajaa Miamissa Yhdysvalloissa viikko vapun jälkeen. Täksi kaudeksi uutena F1-kalenteriin tulleen kilpailun yllä leijuu kuitenkin viime hetken peruutusuhka.

Miamin F1-rata on rakennettu Miami Gardensissa sijaitsevan Hard Rock Stadiumin ympäristöön. Kilpailun viime hetken järjestelyt ovat käynnissä, ja kisajärjestäjät jakoivat kuluvalla viikolla muun muassa kuvaa ratamaalauksien viimeistelystä.

Yllättäen kisan järjestäminen voi kuitenkin vielä olla uhattuna. Miami Herald -lehti kertoo, että F1-tapahtumaa vastustavat alueen asukkaat yrittävät estää kilpailun järjestämisen.

Asukkaat ovat jättäneet paikalliseen oikeusistuimeen kanteen, jossa tapahtuman aiheuttamaa äänisaastetta kuvaillaan sietämättömäksi. Kanteen tavoitteena on estää tapahtuman järjestäminen.

Asukkaiden mukaan Formula 1 -kisan äänet aiheuttavat vakavaa häiriötä ja ruumiillista haittaa Miami Gardensin asukkaille. Asukkaat vetoavat arvioihin, joiden mukaan tapahtumasta aiheutuva meteli nousee jopa 97 desibeliin neljän kilometrin säteellä radasta. Kanteessa äänentasoa verrataan moottorisahaan.

Juttu jatkuu videon alla. 

Leclerciltä musertavaa ylivoimaa, Verstappenille katastrofi ja Bottas pisteille – Näin eteni Australian GP 7:31
Leclercin näytös, Red Bullin katastrofi – MTV Uutiset Live paketoi 10. huhtikuuta ajetun Australian GP:n tapahtumat.

Lehden mukaan oikeuden päätöstä asiasta odotetaan maanantaina.

Miami Gardens on tehnyt  F1-sarjan kanssa kymmenen vuoden sopimuksen kilpailun järjestämisestä. Tapahtuma on aiemminkin ollut vastatuulessa, kun asukkaat ovat valittaneeet kisan aiheuttamista saasteista ja metelistä.

Lue myös:

    Uusimmat