Miamiin suunniteltuun F1-rataan ja kisa-aikatauluun muutoksia yllättävästä syystä

Vuodelle 2021 suunnitellun Miamin F1-kisan järjestäjät ovat joutuneet muuttamaan suunnitellun radan reittiä ja kilpailun aikataulua paikallisten asukkaiden vastustuksen takia.

Asiasta kirjoittavan Autosportin mukaan mukaan Miami Gardensin alueen asukkaat ovat olleet huolissaan muun muassa kisan aiheuttamasta melusta ja ilmansaasteista, ja niiden vaikutuksesta paikallisiin koululaisiin.

Kisan järjestäjät ovat nyt luvanneet, että radalla ei ajeta koulupäivien aikana. Uutistoimisto Reutersin mukaan tämä tarkoittaa sitä, että perjantain harjoituksia ei ajeta ennen kello kolmea iltapäivällä.

Myös tulevan F1-radan reittiin on tehty muutos. Radan on tarkoitus kulkea NFL-joukkue Miami Dolphinsin kotistadionin ympäristössä. Alkuperäisestä suunnitelmasta on kuitenkin nyt jätetty pois julkinen katuosuus, jota pitkin radan piti kulkea noin 800 metrin matkan.

Yksi paikallisten asukkaiden huolenaiheista on ollut katujen ruuhkautuminen kisaviikonlopun aikana.

Autosportin mukaan muutoksilla pyritään loiventamaan asukkaiden vastustusta ja saamaan Miamin ja Daden alueen valtuutetut kisanäyttämön puolelle. Valtuutetut keskustelivat alueen soveltuvuudesta F1-kilpailulle kokouksessaan keskiviikkona.

Lue myös:

    Uusimmat