Mainos

Perustuslakiviisaita ryöpyttäneen puolustusministerin ulostulo jakaa mielipiteitä – Andersson ihmettelee paniikkia, Zyskowicz ei pidä värikästä keskustelua pahana  

13:00
Jaakko Loikkasen ohjelmassa vieraili myö Esko Aho.

Suomen uusia tiedustelulakeja piti käsitellä eduskunnan täysistunnossa viime viikolla, mutta ne vedettiin viime hetkellä pois käsittelystä ja palautettiin valiokuntavalmisteluun.

Syynä tähän oli kahden perustuslakiasiantuntijoiden esittämä kritiikki, jonka mukaan lakiteksteissä oli puutteita. Syntyi poliittinen kuohu, jonka laineet lyövät edelleen.

Pisimmälle asiantuntijoiden arvostelussa meni tiistaina puolustusministeri Jussi Niinistö.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja, kansanedustaja Li Andersson pitää Niinistön puheita selkeänä ylilyöntinä.

– Toivottavasti tämä on asia, jossa myös pääministeri on valmis käymään keskustelua puolustusministerin kanssa.

Andersson ihmettelee, miksi eduskunnan tekemä lainsäädäntökokonaisuuden perustuslaillisuuden tarkistaminen aiheuttaa poliittista paniikkia hallituksessa ja puolustusministerin "pään sisällä".

Zyskowicz : Andersson syytti Niinistöä 

Kokoomuksen kansanedustaja Ben Zyskowicz on puolestaan sitä mieltä, että asiasta virinnyt värikäs keskustelu ei haittaa.

– Huomasin, että edustaja Andersson oli syyttänyt puolustusministeri Niinistöä näiden professoreiden vaientamisyrityksestä. Ilmeisesti siitä johtuen hän taas vaatii, että pääministerin pitää vaientaa ministeri Niinistö. Itse olisin vaientamatta ketään.


Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja