Perussuomalaisten Tom Packalén: Kannabis tullaan laillistamaan Suomessa ja sitä voisi ostaa Alkosta

Perussuomalaisten Packalén: Kannabiksen myynti Alkoon ja verotulot valtiolle 2:50
Näin perussuomalaisten kansanedustaja Tom Packalén perusteli kantaansa kannabiksen laillistamisesta – katso video!

Eduskunta kumosi kannabiksen laillistamista kannattavan kansalaisaloitteen, mutta keskustelu huumeiden dekriminalisoinnin ympärillä jatkuu. Monissa maissa kannabiksen käyttö on jo laillista.

Perussuomalaisten kansanedustaja ja entinen poliisi Tom Packalén väläytti MTV:n ja viestintätoimisto Tekirin SuomiAreenassa järjestetyssä väittelytilaisuudessa Suomi hyysää huumeiden käyttäjiä, että kannabis tullaan Suomessa laillistamaan.

– Kyllä voisin sallia kannabiksen myynnin Alkossa, mikä veisi pohjan rikolliselta markkinalta. Huumeiden saatavuus on niin suuri, etteivät viranomaiset pysty estämään sitä, etteikö niitä saataisi. Siinä mielessä mieluummin otettaisiin ne verotulot ja kasvatettaisiin kannabista Suomessa myyntiin, Packalén sanoo.

Packalénin näkökulma ei ole linjassa edustamansa puolueen perussuomalaisten kanssa, joka edustaa hyvin tiukkaa ja kielteistä huumepolitiikan linjaa.

Kansanedustaja kannattaa kannabiksen laillistamisen lisäksi huumeiden käyttöhuoneiden rakentamista. Perussuomalaisten mukaan "piikityskeskukset" kärjistäisivät Suomen huumeongelmaa ja lisäisivät turvattomuutta.

Packalén ei kuitenkaan kannata kaikkien huumeidenkäytön dekriminalisointia.

Ratkaisuja vapaaehtoisesta pakkohoidosta?

Suomi on nuorten huumekuolemien tilastojen kärkipäässä ja huumeiden käyttö on vuosien aikana lisääntynyt runsaasti. 

Irti huumeista ry:n toiminnanjohtaja Mirka Vainikka ehdottaa yhdeksi vaihtoehdoksi niin sanottua vapaaehtoista pakkohoitoa.

– Vieroitusjaksoissa on haasteita, sillä vieroitusoireet sattuu ja saa ihmisen voimaan todella pahoin. Vieroitushoitojakson aikana oireita voi helpottaa, mutta aika monella tulee sellaisia ajatuksia, kun täältä hoitojaksolta pääsee pois, niin saa sellaista ainetta lähimmästä lähiöstä, joka vie nämä kivut ja ahdistuksen pois. Aika moni keskeyttää sen vieroitushoidon siinä vaiheessa, Vainikka kuvailee.

Vapaaehtoinen pakkohoito tarkoittaisi Vainikan mukaan sitä, että vieroitushoitoon vapaaehtoisesti saapuva asiakas voisi käskeä henkilökuntaa olla päästämättä hoidosta pois vieroitusoireiden yli.

Väittelyssä Packalén komppaa Vainikkaa ja pitää vapaaehtoista pakkohoitoa hyvänä ideana, mutta hänen mukaansa se vaatisi todennäköisesti muutoksia perustuslakiin.

– Erittäin raikas ehdotus, mutta vastaan tulevat perustuslakikysymykset.

Väittelyssä Vainikka heittääkin pallon kansanedustajalle ja ehdottaa, voisiko tämä tehdä aloitteen eduskunnassa vapaaehtoisesta pakkohoidosta.

Lue myös:

    SuomiAreena-videot

    Uusimmat